Stiinte sociale si politice

Stiinte sociale si politiceAnual, aproximativ 120 de studenti straini aleg sa studieze in Romania stiinte sociale si politice, in regim de licenta, masterat si doctorat.

Principalele universitati catre care acestia isi indreapta atentia sunt Universitatea Bucuresti, Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest Timisoara si Universitatea Oradea.

La nivel national, potrivit unui clasament intocmit de ministerul de resort, cele mai bine cotate institutii in acest domeniu sunt Universitatea „Babes-Bolyai”, Universitatea de Vest din Timisoara, Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative din Bucuresti, Universitatea Bucuresti, Universitatea din Craiova.


Sursa foto: freedigitalphotos.net

Stiinte economice

Stiinte economiceAcest domeniu atrage anual in universitatile din Romania circa 450 de studenti straini in toate cele trei cicluri de invatamant superior.

Principala institutie de studiu catre care se indreapta acestia este Academia de Studii Economice (ASE) din Bucuresti.

La nivel national, cele mai bune scoli in domeniu sunt Academia de Studii Economice din Bucuresti, Universitatea de Vest din Timisoara,
Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Sursa foto: freedigitalphotos.net


Stiinte ingineresti

Stiinte inginerestiIn fiecare an, in tara vin sa studieze materiile de profil aproximativ 600 de studenti straini.

Principalele institutii de invatamant pe care le aleg acestia sunt Universitatea Politehnica Bucuresti, Universitatea Tehnica Cluj-Napoca, Universitatea "Ovidius" din Constanta, Universitatea Petrol-Gaze Ploiesti.

Cele mai bune institutii de invatamant din in acest domeniu sunt Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi" din Iasi, Universitatea Tehnica de Constructii din Bucuresti, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, Universitatea „Transilvania” din Brasov, Universitatea „Dunarea de Jos” din Galati, Academia Tehnica Militara din Bucuresti si Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava.

Sursa foto: freedighitalphotos.net


Sanatate

SanatateRomania atrage in fiecare an aproximativ 5.500 de studenti straini interesati sa se specializeze in acest domeniu la noi in tara, in regim de licenta, masterat sau doctorat.

Principalele institutii de invatamant catre care se indreapta acestia sunt Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu", Cluj Napoca, Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti si Universitatea de Medicina si Farmacie "Victor Babes" din Timisoara.

Cele mai recunoscute institutii in acest domeniu din Romania sunt Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” din Iasi, Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj Napoca.

Sursa foto: freedigitalphotos.net