Nu te uita in oglinda

Nu te uita in oglindaIn ciuda faptului ca multe persoane cred ca daca se uita in oglinda reusesc sa isi insuseasca discursul si se vor descurca mai bine la telefon, nu este asa.

Cand te uiti in oglinda, devii prea focusat asupra imaginii tale si nu asupra interviului. Facand acest lucru, automat vei zambi mai mult, ceea ce nu este deloc natural.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Priveste o fotografie a angajatorului

Priveste o fotografie a angajatoruluiEste recomandabil sa ai in fata, pe toata durata interviului telefonic, o fotografie a intervievatorului. Te va ajuta sa stabilesti o conexiune cu persoana respectiva si te va calma.

Daca totusi nu gasesti o fotografie a acestuia, afiseaza chipul unei alte persoane (de exemplu o persoana care reprezinta o autoritate).

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Nu vorbi prea mult

Nu vorbi prea multMulti dintre oameni cred ca daca vorbesc mai mult, asa o impresie mai buna, insa nu este deloc asa. Cu cat vorbesti mai putin si cu cat asculti mai mult, cu atat este mai bine.

Un sfat in acest sens este sa lasi sa treaca trei secunde inainte de a raspunde la intrebari. Aceste momente iti vor da ocazia sa te gandesti.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Exerseaza-ti vocea inainte de interviu

Exerseaza-ti vocea inainte de interviuEste recomadat sa iti exersezi vocea inainte de un interviu telefonic pentru a fi clara si increzatoare.

Poti sa porti, de exemplu, o discutie cu un prieten inainte de interviu pentru a-ti incalzi vocea sau chiar poti canta putin inainte de a raspunde la telefonul pentru interviu.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Imbraca-te cu haine de birou

Imbraca-te cu haine de birouChiar daca este vorba despre un interviu prin telefon, hainele office iti vor da incredere in tine.

Te vei simti mai increzator in raspunsurile tale.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Pregateste-te pentru interviu cu trei zile inainte

Pregateste-te pentru interviu cu trei zile inainteIn prima zi, citeste pe internet informatii despre compania la care vrei sa te angajezi. In a doua zi trebuie sa structurezi aceasta informatie asa incat sa te poata ajuta la intrebarile interviului, iar in a treia zi exerseaza simuland un interviu.

De asemenea, aranjeaza-ti locatia unde vei sustine interviul.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Programeaza interviul in momentul zilei cel mai potrivit

Programeaza interviul in momentul zilei cel mai potrivitNu iti aranja un interviu prin telefon la ore la care in mod normal dormi, mananci sau alergi, de exemplu. Multi oameni se pot concentra mai bine in primele ore ale diminetii, in timp ce altele au nevoie de mai mult timp pentru a se inviora si prefera seara pentru astfel de momente.

Alege un moment in care crezi ca vei putea face cea mai buna impresie.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Convinge-l pe angajator ca are nevoie de tine

Convinge-l pe angajator ca are nevoie de tineCompaniile sunt in cautarea de persoane care sa le poata rezolva problemele, deci trebuie sa le arati ca tu esti capabil sa faci asta.

Focuseaza-ti raspunsurile din timpul interviului pe urmatoarele doua obiective: poti face bani pentru companie si poti economisi bani pentru companie.

Sursa foto: freedigitalphotos.net