Planifica plecarea cu atentie

Planifica plecarea cu atentie“Inainte de a-ti da demisia, asigura-te ca ai un plan pe care sa-l urmezi. Trebuie sa fii sigur ca ai un plan bine stabilit pentru a castiga mai multi bani, precum si un plan de rezerva. Astfel, trebuie stii ce cheltuieli vei taia din buget. Daca pornesti un business, trebuie si in in acest caz sa ai un plan pe care sa-l urmezi”, spun expertii.

Sursa foto: freedigitalphotos.net, Renjith Krishnan

Nu comunica cu viitorul angajator de la serviciu

Nu comunica cu viitorul angajator de la serviciuSpecialistii avertizeaza pe cei care isi cauta un loc nou de munca sa nu foloseasca din timpul si resursele de la vechiul job. Daca faci astfel de lucruri poate fi echivalent cu un furt, din moment ce esti inca pe statul de plata al companiei.

De altfel, toate mailurile si alte mesaje efectuate de la locul de munca pot fi urmarite si verificate timp de multi ani de zile dupa ce tu parasesti locul de munca, chiar daca le stergi.

Acestea pot include discutii in care poti sa te plangi de sef sau de colegi, discutii cu potentialii angajatori sau cu competitia.

Sursa foto: freedigitalphotos.net, Renjith Krishnan


Asigura-te ca ai niste bani pusi de-o parte

Asigura-te ca ai niste bani pusi de-o parte“Trebuie sa ai un fond financiar de urgenta si sa fii intotdeauna gata sa tai din cheltuielile care nu sunt esentiale din lista ta. Inainte de a inmana demisia, asigura-te ca ai la dispozitie resurse financiare”, afirma expertii in domeniu.

Incarca in acelasi timp sa iti diversifici sursele de venituri. Uita-te dupa job-uri freelance si tine mine ca de obicei trec in jur de 3 saptamani pana obtii primii bani de la noul angajator.


Sursa foto: freedigitalphotos.net, Nongpimmy


Rezolva-ti toate conflictele de la job inainte de a demisiona

Rezolva-ti toate conflictele de la job inainte de a demisionaMentinerea unei relatii bune cu viitorul tau fost sef nu este o idee atat de rea cum poate parea.

Merita sa incerci sa lasi lucrurile in ordine inainte de a-ti parasi locul de munca.


Sursa foto: freedigitalphotos.net, Andy Newson

Lasa intotdeauna o usa deschisa la fostul loc de munca

Lasa intotdeauna o usa deschisa la fostul loc de muncaCand pleci de la un loc de munca nu trebuie sa te razbuni pe colegii tai si, de exemplu, sa le lasi o multime lucruri neterminate. Este o lume mica si industria in care lucrezi este si mai mica.

Nu poti sa stii cum in viitor vei ajunge sa lucrezi pentru un actual coleg sau cand vei dori sa te reintorci la locul de munca.


Sursa foto: freedigitalphotos.net, Nattavut


Tine legatura cu oamenii apropiati

Tine legatura cu oamenii apropiatiDaca nu ai inca o propunere pentru un nou job, insa vrei sa pleci de la actualul loc de munca, nu astepta pana in ultima clipa sa incerci sa discuti cu apropiatii tai.

Daca mentii legatura cu acesti cu cateva saptamani inainte de a-ti depune demisia, cresc sansele ca ei sa te ajute cand pleci de la job.


Sursa foto: freedigitalphotos.net, Jscreationzs