Astra Asigurari si-a schimbat presedintele

Astra Asigurari si-a schimbat presedinteleRadu Mustatea (foto), fostul presedinte al directoratului Astra Asigurari, s-a retras din functia pe care o detinea, incepand cu 1 ianuarie 2012. La acea data expirarea, de altfel, mandatul sau de management pe o perioada de cinci ani in cadrul companiei si asigurari si din dorinta sa de a se lansa in antreprenoriat. Functia a fost preluata incepand din ianuarie de Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, proprietarul asiguratorului.

Cu o diploma in fizica la Universitatea din Bucuresti, Radu Mustatea si-a inceput cariera in industria asigurarilor la compania Ardaf unde a fost avansat rapid ca sef al filialei din Bucuresti. Dupa ce a parasit Ardaf, Radu Mustatea s-a alaturat echipei de management a companiei AGI Romania pe care a si condus-o din 2002, ca director general. El a detinut pozitia de presedinte al directoratului Astra Asigurari incepand cu anul 2006.

Sursa cover foto: freedigitalphotos.net

Regina Maria a numit un nou CEO

Regina Maria a numit un nou CEOFurnizorul de servicii medicale private Regina Maria l-a numit pe Ionut Patrahau in functia de CEO, incepand cu data de 9 ianuarie, anul acesta.

Ionut Patrahau are o experienta vasta in domeniul serviciilor, activand zece ani in domeniul bancar, ultima pozitie ocupata fiind cea de director general adjunct al Bancii Transilvania.

Ionut Patrahau (foto) il inlocuieste pe Tim Elsigood, CEO interimar, care ramane in cadrul Consiliului de Administratie al retelei.

Patrahau a lucrat in cadrul Bancii Transilvania (BT) pana in 2009.



Groupama isi schimba directorul general

Groupama isi schimba directorul generalGroupama Asigurari l-a numit in functia de director general pe Francois Coste, care a lucrat anterior timp de 12 ani in cadrul companiei de asigurari AXA, urmand ca Sanda Nicoara, care ocupa aceasta functie in prezent, sa isi reia postul de director general adjunct si chief operational officer.

Francois Coste are o experienta de 29 de ani dobandita in serviciul unor companii ca Michelin intre 1982 si 1999 si AXA timp de 12 ani, pana in luna octombrie 2011. Potrivit Groupama, Coste beneficiaza de o importanta experienta in pietele emergente.


Bursa de Valori Bucuresti isi pune conducere noua

Bursa de Valori Bucuresti isi pune conducere nouaBursa de Valori Bucuresti (BVB) are din prima jumatate a lunii ianuarie o noua conducere.

Schimbarea sefilor Bursei a avut loc dupa Lucian Anghel l-a inlocuit pe Stere Farmache in functia de presedinte, iar grupul marilor banci din actionariatul BVB au obtinut controlul Consiliului de Administratie.

Anchor Grup l-a readus la conducere pe Ali Ergun Ergen

Anchor Grup l-a readus la conducere pe Ali Ergun ErgenAli Ergun Ergen, cel care in ultimii sase ani a fost responsabil cu dezvoltarea Proiectului Baneasa, s-a intors in luna ianuarie la dezvoltatorul Anchor Grup, proprietarul centrelor comerciale Plaza Romania si Bucuresti Mall.

In varsta de 41 de ani, Ali Ergun Ergen este considerat unul din cei mai experimentati consultanti din piata de retail.

De origine turca, el a condus operatiunile Anchor din 1999 si pana in decembrie 2005, cand a parasit grupul Anchor pentru Proiectul Baneasa, dezvoltat de Gabriel Popoviciu in nordul Bucurestiului.

Directorul general al Bancii Transilvania si-a dat demisia

Directorul general al Bancii Transilvania si-a dat demisiaRobert Rekkers si-a dat demisia din functia de director general al Bancii Transilvania (BT) si din calitate de membru al Consiliului de Administratie al bancii. El a indeplinit functia de director general al Bancii Transilvania timp de peste noua ani, fiind unul dintre cei mai longevivi manageri din industria bancara.

Consiliul de Administratie al bancii l-a desemnat ca administrator delegat interimar, pentru coordonarea activitatii BT si a Comitetului Executiv de Management, pe Peter Franklin.

Schimbari la BCR

Schimbari la BCRConsiliul de Supraveghere al Bancii Comerciale Romane (BCR) a adoptat la sfarsitul lunii ianuarie o serie de decizii privind structura Comitetului Executiv al Bancii Comerciale Romane.

Consiliul de Supraveghere al Bancii Comerciale Romane l-a numit pe Tomas Spurny (46 de ani) (foto) in pozitia de Presedinte Executiv al BCR, acesta preluand mandatul, incepand cu data de 1 Aprilie 2012, de la Dominic Bruynseels, presedinte executiv al carui mandat expira.

X-Trade Brokers si-a schimbat seful pe Romania

X-Trade Brokers si-a schimbat seful pe RomaniaSucursala din Romania a X-Trade Brokers a anuntat la sfarsitul lunii ianuarie ca are un nou director general dupa ce Victor Safta a fost inlocuit cu polonezul Tadeusz Kuropatwinski.

Safta s-a retras din functie pentru a-si pune in aplicare alte proiecte.

Tadeusz Kuropatwinski lucreaza pentru X-Trade din anul 2009 ca Associate Manager la sediul central din Polonia, iar din 2010 a ocupat functia de director adjunct al sucursalei din Romania, fiind responsabil cu coordonarea departamentelor de marketing, resurse umane si financiar.

Lowe & Partners a numit un alt managing director

Lowe & Partners a numit un alt managing directorAgentia de creatie a anuntat la inceputul lunii februarie numirea Aurei Toma in pozitia de Managing Director din luna martie. Ea a inlocuit-o in functie pe Oana Cociasu.

Oana Cociasu a ramas in board-ul grupului si a preluat noi atributii.

Lukoil Romania a desemnat un nou director general

Lukoil Romania a desemnat un nou director generalFiliala locala a grupului petrolier rus Lukoil a anuntat la inceputul lunii ianuarie numirea unui un nou director general, in persoana lui Victor Jumbei, care il inlocuieste pe Maxim Khitrov.

Noul director al Lukoil, Victor Jumbei, are 40 de ani si o experienta de 18 ani in sectoarele financiar-economic si de management in industria petroliera din Republica Moldova si Ucraina. Jumbei a studiat in Republica Moldova si este doctor in economie.


Seful FATA a demisionat

Seful FATA a demisionat Diego De Gennaro (foto stanga) director general al companiei Fata Asigurari a demisionat din functie la inceputul lunii februarie, in locul sau fiind numit, de catre consiliului de administratie al societatii, Bogdan Pirvu (foto dreapta), care detinuse functia de director general adjunct.

Astfel, Bogdan Pirvu a devenit director general al FATA Asigurari, ocupand pozitia ramasa vacanta prin aprobarea de catre actionariatul societatii a cererii de retragere a lui Diego De Gennaro din toate functiile detinute. Diego de Gennaro preluase conducerea companiei in luna iulie 2009, cand l-a inlocuit in functie pe Riccardo Montanari.

Lufthansa a numit un nou director general pentru Romania si Moldova

Lufthansa a numit un nou director general pentru Romania si MoldovaOperatorul aerian Lufthansa a numit in februarie un nou director general pentru Romania si Moldova, Patrick Artiel (foto), care l-a inlocuit pe Stefan Versemann.

Stefan Versemann, de origine germana, a ocupat 4 ani functia de director pentru Romania.

Belgianul Patrick Artiel a venit din Olanda unde a fost directorul general al grupului Lufthansa din ianuarie 2010.

Artiel a mai ocupat functiile de director general pentru Lufthansa si Swiss in Olanda, dar si director de vanzari Swiss in Belgia.

Western Union si-a numit director general pe Romania si Bulgaria

Western Union si-a numit director general pe Romania si BulgariaWestern Union, unul din liderii globali in serviciile de plati, a anuntat la jumatatea lunii februarie numirea Danielei Budurea in functia de country director al companiei pentru Romania si Bulgaria.

Daniela Budurea are experienta in domeniul serviciilor de transfer de bani, detinand timp de sase ani functia de group country manager in cadrul Angelo Costa Romania.

In aceasta perioada, Daniela a coordonat activitatile companiei de transfer de bani Angelo Costa Ro SRL in calitate de Director Executiv, fiind totodata si membru al Consiliului de Administratie. In paralel, ea a creat si administrat Foreigners in Europe SRL, o companie media a Costa Group.

L`Oreal a numit un nou director general

L`Oreal a numit un nou director generalL’Oreal Romania a anuntat in februarie numirea unui nou country general manager, in persoana lui Gilles Antoine, angajat al companiei inca de acum 17 ani.

Antoine ii succeda in functie lui Richard Matalon, care dupa patru ani in care a condus compania si-a incheiat mandatul si a primit noi responsabilitati in cadrul grupului L’Oreal, continuandu-si astfel cariera internationala.

Gilles Antoine, noul country manager desemnat de grupul L’Oreal in Romania si-a inceput cariera in urma cu 17 ani in cadrul L’Oreal Franta, in domeniul vanzarilor. Acum mai bine de 10 ani, acesta a inceput o cariera internationala in cadrul grupului.

Enel si-a schimbat seful

Enel si-a schimbat sefulFrancesco Lazzeri (foto) este noul director general al Enel Green Power in Romania, anunta divizia de energie regenerabila a grupului italian de utilitati Enel.

Lazzeri il inlocuieste pe Carlo Pignoloni, care si-a incheiat mandatul de trei ani.

Francesco Lazzeri (foto) lucreaza pentru Enel din 2000, iar inainte de a prelua functia in Romania, a condus departamentul managerial al serviciilor de mentenanta din cadrul ramurii geotermale a Enel Green Power in Italia.

Delia Nica a parasit sefia reprezentantei locale a Metro AG

Delia Nica a parasit sefia reprezentantei locale a Metro AGDelia Nica (foto) a decis sa se retraga de la conducerea reprezentantei locale a grupului Metro AG in Romania pentru a se dedica unor proiecte in acelasi domeniu.

Nica s-a alaturat Metro in 2002, in functia de manager relatii publice si comunicare. Dupa cinci ani, Nica a fost numita director al reprezentantei Metro AG in Romania.

Ea ramane vicepresedinte al Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR).


Amway a numit un nou director general

Amway a numit un nou director generalAmway Romania, compania de vanzari directe, a numit un nou director general, in persoana Ioanei Enache, care anterior a lucrat in companii precum GlaxoSmithKline, A&D Pharma si Petrom.

Ioana Enache il inlocuieste in functie pe George Popescu, care a condus compania mai bine de sase ani, in urma transferului acestuia intr-un post de manager in cadrul unui proiect global al corporatiei Alticor, din care face parte Amway.

Ea are o experienta de 19 ani in vanzari, marketing, comunicare, strategie si managementul schimbarii.

BRD si-a luat director general nou

BRD si-a luat director general nouAlexandre Paul Maymat va prelua functia de director general al BRD-Groupe Societe Generale (BRD) si a fost propus pentru pozitia de administrator al bancii, incepand cu 1 mai, ca urmare a retragerii lui Guy Poupet, presedinte - director general al institutiei de credit.


Antena Group isi schimba seful

Antena Group isi schimba sefulSorin Alexandrescu, cel care a condus timp de aproape un an Antena Group, companie are reuneste televiziunile Antena 1, Antena 2, Euforia si GSP TV, revine la conducerea acesteia la doar sase luni de la plecarea din functie, conform unui scrisori adresate angajatilor.

El il inlocuieste pe Adrian Nanulescu, cel care a fost CEO-ul Antena Group in ultima jumatate de an.

Nou director general la Bayer

Nou director general la BayerGrupul german Bayer, prezent pe piata locala in domeniile farmaceutic si chimic, l-a numit pe Renato Keller in functia de director general al Bayer Romania/country head Bayer HealthCare.

Danone a numit un nou director general

Danone a numit un nou director generalDanone Romania are un nou director general dupa ce Dieter Schulz (foto), cetatean austriac, a preluat postul la 1 aprilie de la francezul Stephan Batoux.

Schultz a fost numit director general al Danone in regiunea Europa Centrala si de Sud, preluand responsabilitatile legate de toate activitatile diviziei de produse lactate proaspete a grupului in Romania, Bulgaria, Grecia si Tarile Adriatice.

Stephan Batoux a fost numit la inceputul anului 2009 la conducerea diviziei de produse lactate proaspete a grupului Danone in Romania, Bulgaria, Grecia si regiunea Adriaticii.

MSD si-a schimbat directorul general

MSD si-a schimbat directorul generalSteve Warner a plecat recent de la conducerea companiei farmaceutice MSD (Merck Sharp & Dohme) Romania.

El a condus filiala locala a gigantului farmaceutic timp de aproximativ un an de zile.

Anterior, americanul si-a petrecut ultimii sapte ani tot in cadrul MSD, dar in filialele din Tailanda si Coreea de Sud, de unde a venit la Bucuresti in locul slovenei Agata Jakoncic, promovata in pozitia de director regional al grupului pentru zona Balcanilor.