Sa nu aplici CV pentru ca esti sigur ca nu vei obtine un loc de munca

Sa nu aplici CV pentru ca esti sigur ca nu vei obtine un loc de muncaAtunci cand iti cauti de munca nu trebuie sa te gandesti ca nu merita sa incerci sa aplici pentru un anumit job doar pentru ca tu consideri ca altii vor fi mai pregatiti decat tine.

Pentru unele job-uri, angajatorii pot fi dispusi sa isi asume un risc cu unii candidati cu mai putina experienta, dar care vin in companie cu forte noi. Insa nu vei afla asta daca nu incerci.

Sursa foto: flickr.com

Sa devii obsedat de perfectionarea CV-ului si a scrisorii de intentie

Sa devii obsedat de perfectionarea CV-ului si a scrisorii de intentieDaca te concentrezi excesiv pentru a le perfectiona si adapta s-ar putea sa ratezi sansa de a aplica pentru anumite job-uri. In acest caz, nu mai conteaza cat de reusite sunt acestea daca nu mai apuca nimeni sa le vada.

Stabileste-ti niste standarde, cum ar fi sa nu aloci mai mult de 30 minute pentru intocmirea scrisorii de intentie.


Sa nu intocmesti o scrisoare de intentie

Sa nu intocmesti o scrisoare de intentieDaca aplici pentru job-uri fara sa adaugi si o scrisoare de intentie, ratezi una dintre cele mai eficiente cai de a atrage atentia angajatorului. O scrisoare de intentie iti ofera sansa sa prezinti un profil complet.

Unele persoane care isi cauta un loc de munca se gandesc ca recrutorii nu acorda timp pentru a citi aceste scrisori de intentie, ceea ce nu este adevarat.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Sa nu spui oamenilor ca iti cauti un loc de munca

Sa nu spui oamenilor ca iti cauti un loc de muncaDaca eziti sa le spui celor apropiati, familiei si prietenilor, ca esti in cautarea unui job nu ar mai trebui sa faci asta. Nu este nicio rusine ca ai ramas fara loc de munca, iar multi oameni ti-ar putea intinde o mana de ajutor.

Asadar, impartaseste-le celorlalti ca esti in cautarea unui job. Nu poti sti niciodata cand iti vor recomanda ceva potrivit.


Sursa foto: freedigitalphotos.net

Sa vorbesti prea mult despre locul de munca anterior

Sa vorbesti prea mult despre locul de munca anteriorDaca in timpul unui interviu esti intrebat de ce ai ramas fara loc de munca nu trebuie sa oferi prea multe detalii despre ce s-a intamplat.

Cei mai multi angajatori asteapta de la tine cateva cuvinte in acest sens. Fii scurt si la obiect, optimist si nu te infuria.

Sa fii inversunat si sa lasi asta sa se vada

Sa fii inversunat si sa lasi asta sa se vadaPoti deveni cu usurita pesimist daca te straduiesti mult timp sa gasesti un loc de munca, iar acest efort nu este rasplatit cu o oferta potrivita.

Dar daca esti inversunat din aceasta cauza, cu singuranta acest lucru se va vedea la un interviu cu angajatorul, iar asta iti va scadea sansele de a obtine job-ul mai mult decat un CV mai putin reusit sau niste raspunsuri ratate la interviu.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Sa nu arati entuziasm pentru job

Sa nu arati entuziasm pentru jobAngajatorii sunt foarte interesati sa vada ca si tu esti la randul tau interesat de job-ul pentru care ai aplicat.

Daca esti incantat de job, arata asta. Angajatorii sunt fiinte umane si le place sa vada interes din partea ta.

Sursa foto: freedigitalphotos.net