Nu lasa emotivitatea si timiditatea sa ascunda abilitatile

Nu lasa emotivitatea si timiditatea sa ascunda abilitatileUnii oameni chiar nu pot juca bine rolul de recrutor. Sunt agitati sau timizi si nu reusesc sa faca o impresie buna.

La randul tau, daca persoanele pe care le intervievezi sunt agitate, ajuta-le sa se relaxeze. Esti lider, iar misiunea ta este sa iei ce este cel mai bun din oameni, chiar si de la cei pe care nu i-ai angajat inca.

Mai mult, daca majoritatea celor pe care ii intervievezi nu se simt confortabil la interviuri, ar trebui sa iti analizezi abordarea. Este posibil ca problema sa vina din partea ta.


Sursa foto: freedigitalphotos.net

Nu evita sa iesi din planul de intrebari pregatit

Nu evita sa iesi din planul de intrebari pregatitUn recrutor ar trebui sa urmeze un plan stabilit si sa adreseze un set de intrebari specifice, insa cele mai bune intrebari sunt intotdeauna cele de urmarire. Asta deoarece majoritatea candidatilor sunt pregatiti pentru intrebarile standard, iar cele “sapate” sunt mai greu de evitat.

Asculta raspunsurile initiale, apoi cere argumentarea acestora. Vei obtine raspunsuri pe care candidatul nu se pregatise sa le impartaseasca.


Sursa foto: freedigitalphotos.net

Nu descrie posibilitati

Nu descrie posibilitatiCandidatii, in mod natural, se vand la un interviu. La randul lor, recrutorii adesea incearca sa vanda jobul candidatilor. Inainte de a-ti da seama ai descris deja proiecte interesante, programe cu beneficii sporite, oportunitati de promovare in urma unor posibile extinderi, o multime de lucruri care s-ar putea intampla in viitor.

Problema este ca in acest caz canditatul traduce posibilitatea intamplarii acestor lucruri ca o certitudine si in acest fel dai frau unor asteptari care s-ar putea indeplini sau nu.

Astfel, nu descrie niciodata posibilitati. Vorbeste despre cai de dezvoltare profesionala clasice, de exemplu, insa doar la modul general. Cand vorbesti despre planuri de viitor, mentioneaza doar aspecte aprobate deja din proiecte sau aflate in derulate.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Nu te lansa in sustinerea unui monolog

Nu te lansa in sustinerea unui monologInterviurile de angajare se transforma de multe ori in monologuri sustinute, din nefericire, de intervievator.

Cand se intampla asta de foarte putine ori candidatul intrerupe sau incearca sa echilibreze balanta, pentru ca isi doreste in primul rand ca recrutorul sa il placa. In acest context, ca recrutor, dupa 30 de minute de monolog, ajungi sa angajazi un candidat care este un bun ascultator.

Astfel, descrie pe scurt compania si explica-i ca vei raspunde la sfarsit intrebarilor. Conversatia trebuie sustinuta 90% de candidat si doar 10% de recrutor.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Nu ignora comportamentul candidatului din afara interviului

Nu ignora comportamentul candidatului din afara interviuluiIn timpul interviului propiu-zis, angajatii iti dau toata silinta sa se dovedeasca a fi cei mai buni, insa este important sa ii urmaresti cum sunt si inainte de interviu.

Este bine de stiut ce fac acestia in timp ce asteapta pe hol, asta iti poate spune multe despre ei. Incearca sa afli ce fac acestia cum se comporta cu receptionea, ce au facut in timp ce asteptau sa intre la interviu si cum s-au comportat cand s-au intalnit cu alti angajati.

Ocazional, poti descoperi nepotriviri intre ceea ce arata acestia la interviu si ce expun in fata persoanelor pe care nu trebuie sa le impresioneze.

O persoana dezagreabila pe hol este la fel si la job.