Cum ai aflat despre acest loc de munca?

Cum ai aflat despre acest loc de munca?Afise, postari pe internet sau targuri de job-uri. Acestea sunt principalele modalitati prin care oamenii isi gasesc un loc de munca.

Poate parea ca nu este un element relevant, insa din acesta rezulta ca un candidat care si-a gasit ultimele locuri de munca din postari generale, poate fi o persoana care nu stie foarte clar ce isi doreste sa faca.

Mai mult, din acest aspect poate reiesi faptul ca acesta nu cauta un job anume, ci orice loc de munca.

Rezulta ca acel candidat nu isi doreste in mod deosebit sa lucreze pentru tine, vrea un loc de munca pana isi gaseste unul mai bun.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Ce te-a atras la aceasta pozitie?

Ce te-a atras la aceasta pozitie?Candidatii la un anumit loc de munca trebuie sa precizeze motivul pentru care au aplicat la un anumit loc de munca, prin explicatii mai specifice decat “o mare oportunitate”, “sansa de a cunoaste industria” sau “un nou pas in cariera”.

Cei mai buni angajati nu muncesc din greu fiind motivati de"titluri nobile" sau salarii mari. Isi dau toata silinta pentru ca le place ceea ce fac si locul de munca.

Asta inseamna ca acestia angajati stiu ce isi doresc, stiu in ce mediu pot fi cei mai bun si cunosc provocarile care ii motiveaza. Ei cauta in mod activ locul de munca potrivit.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

De ce ai plecat de la ultimul loc de munca?

De ce ai plecat de la ultimul loc de munca?Uneori oamenii pleaca de la un loc de munca pentru o oportunitate mai bune sau pentru mai multi bani.

De multe ori insa, renunta la un job considerat prea solicitant sau in care nu se inteleg bine cu seful direct ori colegii.

Chiar si in aceste cazuri, incearca sa nu judeci si rezista tentatiei de a cere detalii. Trebuie sa il lasi pe candidat sa vorbeasca natural.
In acest caz, multi dintre candidati vor descrie singuri problemele de management sau dintre colegi.

Sursa foto: freedigitalphotos.net