Ianuarie

IanuarieCele mai semnificative cresteri ale castigului salarial mediu net care s-au inregistrat in ianuarie:

- cu 10,1% in prelucrarea lemnului, fabricarea produselor din lemn si pluta (cu exceptia mobilei;
fabricarea articolelor din paie si din alte materiale vegetale impletite);

- cu 7,3% in activitati de posta si de curier.

In luna ianuarie 2012, castigul salarial mediu nominal net a fost de 1.467 lei, in scadere fata de luna anterioara cu 137 lei (-8,5%).

Valorile cele mai mari ale castigului salarial mediu nominal net s-au inregistrat in intermedieri financiare (3.577 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (852 lei).

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Informatiile reies din datele Institutului National de Statistica.

Februarie

FebruarieCele mai semnificative cresteri ale castigului salarial mediu net s-au inregistrat in luna februarie dupa cum urmeaza:

- cu 44,7% in fabricarea produselor din tutun;
- cu 11,0% in activitati auxiliare intermedierilor financiare (inclusiv activitati de asigurare si fonduri de pensii);
- intre 4,0% si 7,5% in fabricarea calculatoarelor si a produselor electronice si optice, prelucrarea lemnului, fabricarea produselor din lemn si pluta (cu exceptia mobilei; fabricarea articolelor din paie si din alte materiale vegetale impletite), activitati de servicii in tehnologia informatiei (inclusiv activitati de servicii informatice);
- intre 3,0% si 4,0% in activitati profesionale, stiintifice si tehnice, fabricarea produselor din cauciuc si mase plastice, fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor si semiremorcilor, activitati de asigurari, reasigurari si ale fondurilor de pensii (cu exceptia celor din sistemul public de asigurari sociale).

In luna februarie 2012, castigul salarial mediu nominal net a fost de 1.472 lei, in crestere fata de luna anterioara cu 5 lei (0,3%).

Valorile cele mai mari ale castigului salarial mediu nominal net s-au inregistrat in fabricarea produselor din tutun (4489 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (824 lei).

Sursa foto: freedigitalphotos.net


Martie

MartieCele mai importante cresteri ale castigului salarial mediu net s-au inregistrat:

- cu 38,0% in fabricarea produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice;
- intre 15,0% si 19,0% in fabricarea altor produse din minerale nemetalice, intermedieri financiare (cu exceptia activitatilor de asigurari si ale fondurilor de pensii), activitati de asigurari, reasigurari si ale fondurilor de pensii (cu exceptia celor din sistemul public de asigurari sociale);
- intre 10,0% si 14,0% in fabricarea bauturilor, fabricarea produselor din tutun, fabricarea altor mijloace de transport, transporturi pe apa, fabricarea echipamentelor electrice, fabricarea produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului, extractia petrolului brut si a gazelor naturale, telecomunicatii;
- intre 7,0% si 10,0% in captarea, tratarea si distributia apei, fabricarea produselor din cauciuc si mase plastice, productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat, tiparirea si reproducerea pe suporturi a inregistrarilor, colectarea si epurarea apelor uzate, fabricarea de masini, utilaje si echipamente n.c.a, fabricarea autovehiculel

In luna martie 2012, castigul salarial mediu nominal net a fost de 1.543 lei, in crestere fata de luna anterioaracu 71 lei (4,8%).

Valorile cele mai mari ale castigului salarial mediu nominal net s-au inregistrat in fabricarea produselor din tutun (5.075 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (838 lei).



Aprilie

AprilieIn aprilie, cele mai semnificative cresteri ale castigului salarial mediu net s-au inregistrat dupa cum urmeaza:

- cu 27,6% in extractia petrolului brut si a gazelor naturale;
- intre 15,0% si 18,5% in fabricarea produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului, activitati de editare, industria metalurgica;
- intre 8,0% si 11,0% in extractia carbunelui superior si inferior, fabricarea substantelor si a produselor chimice, transporturi pe apa, repararea, intretinerea si instalarea masinilor si echipamentelor, silvicultura si exploatare forestiera (inclusiv pescuit si acvacultura);
- intre 5,0% si 8,0% in productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat, depozitare si activitati auxiliare pentru transport, fabricarea de masini, utilaje si echipamente.

In luna aprilie 2012, castigul mediu nominal net a fost de 1.553 lei, in crestere fata de luna anterioara cu 10 lei (0,6%).

Valorile cele mai mari ale castigului salarial mediu nominal net s-au inregistrat in intermedieri financiare (4.295 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (853 lei).

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Mai

MaiCele mai semnificative cresteri ale castigului salarial mediu net s-au inregistrat astfel in luna mai:
- cu 16,0% in activitati de servicii anexe extractiei;
- intre 4,5% si 6,5% in tabacirea si finisarea pieilor (inclusiv fabricarea articolelor de voiaj si marochinarie, harnasamentelor si incaltamintei; prepararea si vopsirea blanurilor), fabricarea produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului, prelucrarea lemnului
(inclusiv fabricarea produselor din lemn si pluta, cu exceptia mobilei; fabricarea articolelor din paie si din alte materiale vegetale impletite); fabricarea articolelor de imbracaminte, extractia minereurilor metalifere, extractia petrolului brut si a gazelor naturale;
- intre 2,0% si 4,0% in transporturi terestre si transporturi prin conducte, fabricarea calculatoarelor si a produselor electronice si optice, transporturi aeriene, fabricarea de mobila, fabricarea produselor textile.

In luna mai 2012, castigul salarial mediu nominal net a fost de 1.530 lei, in scadere fata de luna anterioara cu 23 lei (-1,5%).

Valorile cele mai mari ale castigului salarial mediu nominal net s-au inregistrat in extractia petrolului brut si a gazelor naturale (4325 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (845 lei).

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Iunie

IunieCele mai semnificative cresteri ale castigului salarial mediu net s-au inregistrat in luna iunie dupa cum urmeaza:

- cu 24,6% in fabricarea produselor din tutun, respectiv cu 23,3% in telecomunicatii;
- intre 7,5% si 12,0% in fabricarea calculatoarelor si a produselor electronice si optice, activitati auxiliare intermedierilor financiare (inclusiv activitati de asigurare si fonduri de pensii), fabricarea produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice, fabricarea bauturilor;
- intre 4,0% si 6,5% in intermedieri financiare (cu exceptia activitatilor de asigurari si ale fondurilor de pensii), fabricarea de masini, utilaje si echipamente n.c.a, tiparirea si reproducerea pe suporturi a inregistrarilor, activitati de editare, extractia minereurilor metalifere, alte activitati extractive, alte activitati de servicii.

In luna iunie 2012, castigul salarial mediu nominal net a fost de 1.552 lei, in crestere fata de luna anterioara cu 22 lei (1,4%).

Valorile cele mai mari ale castigului salarial mediu nominal net s-au inregistrat in intermedieri financiare (4.114 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (845 lei).

Iulie

IulieCele mai importante cresteri ale castigului salarial mediu net s-au inregistrat dupa cum urmeaza:
- cu 14,6% in depozitare si activitati auxiliare pentru transport;
- intre 10,0% si 11,0% in activitati de asigurari, reasigurari si ale fondurilor de pensii (cu exceptia celor din sistemul public de asigurari sociale), fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor si semiremorcilor;
- intre 5,5% si 9,5% in productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat, activitati de servicii anexe extractiei, captarea, tratarea si distributia apei, fabricarea substantelor si a produselor chimice, cercetare-dezvoltare;
- intre 3,0% si 5,0% in silvicultura si exploatare forestiera (inclusiv pescuit si acvacultura), colectarea si epurarea apelor uzate, industria metalurgica, extractia carbunelui superior si inferior.

In luna iulie 2012, castigul salarial mediu nominal net a fost de 1.556 lei, in crestere fata de luna anterioaracu 4 lei (0,3%).

Valorile cele mai mari ale castigului salarial mediu nominal net s-au inregistrat in intermedieri financiare (3.811 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (858 lei).

Sursa foto: freedigitalphotos.net



August

AugustCele mai mari cresteri ale castigului salarial mediu net s-au inregistrat in luna august astfel:
- cu 18,7% in extractia carbunelui superior si inferior, respectiv cu 10,8% in extractia minereurilor metalifere;
- intre 3,0% si 4,0% in fabricarea produselor din tutun, activitati de servicii anexe extractiei, activitati de servicii in tehnologia informatiei (inclusiv activitati de servicii informatice), activitati de editare;
- intre 2,0% si 3,0% in industria metalurgica, telecomunicatii, fabricarea altor mijloace de transport.

In luna august 2012, castigul salarial mediu nominal net a fost de 1.534 lei, in scadere fata de luna anterioara cu 22 lei (-1,4%).

Valorile cele mai mari ale castigului salarial mediu nominal net s-au inregistrat in activitati de servicii in tehnologia informatiei, inclusiv activitati de servicii informatice (3.753 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (857 lei).


Sursa foto: freedigitalphotos.net