6 / 9

Mihai Stanescu, RoCoach: Coaching-ul este totusi o profesie!

"In criza a fost un sport national cu taiatul bugetelor. Primele bugete taiate au fost pentru marketing si HR", a declarat Mihai Stanescu (foto), fondator RoCoach. El a adaugat ca acest lucru a agravat si mai mult faptul ca desi sunt oameni care invata foarte mult sa cunoasca o specilitate, atunci cand ajung sa ocupe un post pe acea specialitatea, dezvoltarea personala se opreste.

"Foarte multi au impresia si merg pe principiul ca "stiu tot". De exemplu, m-am intalnit saptamana trecuta cu oameni dintr-o organizatie, care spuneau ca stiu sa faca foarte bine "coaching" numai din experienta. Coaching-ul este totusi o profesie!"

Mihai Stanescu a evidentiat, de asemenea, faptul ca „in ultima vreme in Romania expatii au inceput sa fie inlocuiti de romani, ceea ce mi se pare extraordinar. Mai mult, la nivel de multinationale, in pozitii de top, sunt din ce in ce mai multi romani. Pana acum am numarat peste 700 de romani in board-urile companiilor internationale”.

Un alt trend observat de catre Mihai Stanescu este prezenta si implicarea tot mai mare a femeilor in mediul de business, „deoarece ele stiu, au capacitatea, sa gestioneze mult mai bine situatiile complexe si schimbarea la nivel de organizatie”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri