Un CV realizat corect si onest

Un CV realizat corect si onestPe langa datele de identificare, scolarizare, limbi straine, documentul e bine sa contina intreaga experienta a candidatului, relevanta pentru jobul la care aplica, considera Cristina Savuica, managing partner in cadrul companiei de recrutare Lugera.

Potrivit acesteia, candidatul trebuie sa aiba in vedere faptul ca CV-ul reprezinta cartea lui de vizita in prima interactiune cu potentialul angajator.

Apelarea la agentiile specializate de HR

Apelarea la agentiile specializate de HRSansele de a gasi un loc de munca cresc o data cu trimiterea CV-ului spre agentiile specializate in servicii de HR din Romania.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Pregatirea de dinainte pentru posibile intrebari capcana

Pregatirea de dinainte pentru posibile intrebari capcanaEste posibil ca unii angajatori sa utilizeze si intrebari capcana pentru a testa viteza de reactie a candidatilor, de aceea acestia trebuie sa isi pastreze calmul si sa nu devina foarte agitati in anumite situatii, crede Bogdan Florea, director general al companiei de recrutare Trenkwalder. .

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Punctualitatea

PunctualitateaUn aspect foarte important este punctualitea.

Este recomandat ca un candidat sa nu intarzie atunci cand se prezinta la interviu, fiind indicat ca acesta sa ajunga cu cateva minute inainte, spune acesta.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Abordarea adecvata a interviului

Abordarea adecvata a interviuluiCandidatul trebuie sa "se vanda" cat mai bine.

Aici sunt importante toate aspectele: pornind de la cel vestimentar, trecand prin cele de comunicare verbala si nonverbala si ajungand la cele esentiale de a sintetiza cat mai bine informatia relevanta despre experienta proprie.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Cunoasterea companiei pentru care a aplicat

Cunoasterea companiei pentru care a aplicatEste posibil ca una dintre intrebarile unui angajator sa fie „Ce stii despre compania noastra?”, de aceea este recomandat ca un candidat sa cunoasca o serie de informatii despre compania unde merge pentru un interviu.

Acest lucru da dovada ca acel candidat este cu adevarat interesat de pozitia pentru care candideaza si poate reprezenta un avantaj in comparatie cu un alt candidat care poate nu este la fel de bine informat.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Atitudine

AtitudineAtitudinea candidatului este foarte importanta.

Astfel, desi salariul este o componenta esentiala a oricarui job, daca intr-un interviu singurele intrebari ale candidatului vizeaza salariul si nu componenta de dezvoltare profesionala, feedbackul este posibil sa fie negativ.

Este recomandat ca atunci cand se prezinta la un interviu, un candidat sa stie ce urmareste de la postul pentru care a aplicat, ceea ce inseamna ca trebuie sa fie pregatit cu raspunsuri concrete si realiste, si sa nu fie ambiguu. Mai mult, persoanele prietenoase si care dau dovada de incredere in sine pe durata interviului vor fi percepute mai pozitiv.


Sursa foto: freedigitalphotos.net

Profesionalism

ProfesionalismUn alt punct forte il reprezinta profesionalismul unui candidat, de la prezenta – aspect, comportament si pana la modul in care decurge conversatia.

Toate acestea sunt elemente pe baza carora angajatorul isi face o prima impresie despre un candidat, fapt care conteaza in evaluarea finala a oricarui candidat. Aspectul trebuie sa fie ingrijit si sa se potriveasca cu profilul postului pentru care candideaza.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Pregatirea profesionala

Pregatirea profesionalaNu in ultimul rand, candidatul trebuie sa dea dovada de pregatire profesionala, care poate fi validata printr-o serie de teste, in functie de nivelul de experienta.

In privinta celor aflati la inceput de drum, pot fi verificate cunostintele de operare calculator sau fluenta intr-o limba straina, iar in cazul celor cu experienta cunostintele tehnice din domeniul in care activeaza.

Sursa foto: freedigitalphotos.net