Spanuitor confectii

Spanuitor confectiiMeseria de spanuitor confectii face parte din grupa operatori la instalatii si masini si asamblori de masini, echipamente si alte produse din nomenclator Clasificarea Ocupaiilor din Romania (COR).

Calificarea necesara indeplinirii sarcinilor se dobandeste in licee de specialitate, scoli profesionale sau prin practica la locul de munca, in urma carora se obtin cunostinte legate, printre altele de supraveghere a functionarii sistemelor de comanda a masinilor si instalatiilor.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Fasonator mecanic

Fasonator mecanicFasonatorul mecanic este de fapt cunoscutul drujbist, iar aceasta meserie face parte din grupa de lucratori forestieri si asimilati.

Lucratorii in acest domeniu se ocupa cu intretinerea exploatarilor forestiere, stabilirea si marcarea arborilor de taiat, estimarea volumului de lemn si taierea arborilor.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Jurisconsult

JurisconsultPersoana care ocupa acest post este un specialist in stiintele juridice si este consultata in problemele dificile de drept. Pozitia face parte din grupa "juristi".

Juristii specialisti in drept efectueaza cercetari asupra problemelor de drept, redacteaza proiecte de acte normative, acorda consultatii juridice, pledeaza sau sustin procese in fata instantelor judecatoresti, judeca si pronunta hotarari judecatoresti.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Circularist

CircularistMeseria de circularist face parte din grupa operatori la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor din lemn.

Circularistii conduc si supravegheaza masini automate si semiautomate de prelucrare a lemnului si fabricare a produselor din lemn. De asemenea, executa operatii de taiat, fasonat, gaurit, rabotat, strunjit pentru fabricarea mobilei, rechizitelor scolare si de uz tehnic, ambarcatiunilor sau instrumentelor muzicale.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Pompagiu

PompagiuDefinitia meseriei de pompagiu spune ca acesta este un muncitor mecanic care lucreaza la o pompa sau la o statie de pompare.

Aceasta pozitie face parte din grupa operatori la instalatiile de producere a energiei si tratarea apei.

Meseriasii din acest domeniu conduc si supravegheaza masini si instalatii din centrale pentru producerea energiei electrice, instalatii pentru tratarea apei, incineratoare si instalatii similare.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Oficiant telefoane

Oficiant telefoaneAceasta pozitie face parte din grupa functionari la receptie si de informare a clientelei.

Cei care au aceasta functie asigura rezervarea de locuri pentru transport si cazare pentru clienti, furnizeaza informatii solicitate de clienti, realizeaza programari in contul clientilor cu diverse institutii cum sunt: spitale, cabinete medicale si dentare; asigura servicii telefonice.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Mangalizator

MangalizatorPozitia face parte din grupa lucratori forestieri si asimilati.

Persoanele care lucreaza in acest domeniu se ocupa cu intretinerea exploatarilor forestiere, stabilirea si marcarea arborilor de taiat, estimarea volumului de lemn si taierea arborilor.


Sursa foro: freedigitalphotos.net

Pontator

PontatorAceasta pozitie face parte din grupa functionari in serviciile de evidenta contabila si financiare.

Ocupantii acestor pozitii realizeaza operatii financiare si contabile, calculeaza salariile, realizeaza operatiuni de casa si plati in numerar, culeg, colationeaza date contabile, financiare si realizeaza operatiuni financiare la banci sau institutii financiare.


Sursa foto: freedigitalphotos.net

Debavurator-retusor

Debavurator-retusorAceasta pozitie face parte din grupa olari, sticlari si lucratori asimilat.

Muncitorii din acest domeniu prelucreaza si produc materiale abrazive, obiecte din ceramica, pamant ars, portelan, caramizi, sticla. De asemenea, acestia graveaza motive ornamentale si decoreaza articole de sticla si ceramica si aplica motive decorative pictate pe diferite obiecte si firme.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Corhanitor

CorhanitorMeseria de corhanitor face parte din grupa meseriasi si lucratori in tratarea si prelucrarea lemnului.

Acestia executa mobila, vehicule din lemn, machete si diverse articole din lemn, printre care cele mai cunoscute sunt pipele.

Sursa foto: Freedigitalphotos.net

Sursa foto: Freedigitalphotos.net