Seful Biroului Carte Verde se alatura Astra Asigurari

Seful Biroului Carte Verde se alatura Astra AsigurariLiviu Stoicescu (foto), presedintele Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (Biroul National Carte Verde-BAAR), se alatura echipei Astra Asigurari, in calitate de membru in directorat. Stoicescu va exercita aceasta functie dupa primirea avizului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Ca presedinte al BAAR, Liviu Stoicescu (47 de ani) a reprezentat piata de asigurari din Romania in Adunarea Generala a Consiliului Birourilor de la Bruxelles si a fost ales membru in nu mai putin de patru comitete de conducere.

Specialist in materie de Carte Verde, Stoicescu a consolidat relatiile de colaborare cu alte Birouri Nationale si a semnat din partea BAAR Acordul Multilateral pentru libera trecere a autovehiculelor, fara controlul RCA la frontiera cu SEE, conditie de aderare la Uniunea Europena.

Mercedes-Benz Romania are un nou CEO

Mercedes-Benz Romania are un nou CEO Mercedes-Benz Romania va avea de la 1 iunie un nou CEO, pe Boris Billich, iar actualul CEO si presedinte, Michael Grewe, preia aceeasi functie in cadrul Mercedes-Benz Thailanda.

Boris Billich a mai avut legatura cu Romania, in 1994 a fost numit market manager pe segmentul de Autoturisme si Autovehicule Comerciale Usoare in Europa Centrala si de Est.

In perioada precedenta anului 2004, Billich a coordonat activitațile de formare si consolidare a business-ului de Autovehicule Comerciale Usoare Mercedes-Benz in Romania.

Razvan David revine la MEC Romania

Razvan David revine la MEC RomaniaRazvan David preia, la inceputul lunii aprilie, functia de conducere a diviziei de servicii digitale, parte a agentiei de media integrata MEC Romania.

Anterior, Razvan David a coordonat timp de 3 ani departamentul de online marketing al companiei Tradeville, jucator pe piata de tranzactii online i parte a grupului international de investitii NCH.

De asemenea, Razvan (foto stanga) a fost primul specialist de online advertising in cadrul diviziei MEC Interaction in perioada 2007-2009.

AmCham are un nou presedinte

AmCham are un nou presedinteValeriu Nistor, director general al IBM Romania, a fost numit presedinte al Camerei de Comert Americana din Romania (AmCham), pentru un mandat de un an.

Componenta noului Consiliu Director al AmCham este urmatoarea:

Presedinte: Valeriu Nistor, country director- IBM Romania; vice-presedinti: Nadia Crisan, managing director- McGuireWoods Consulting Romania si Radu Florescu, CEO- Saatchi&Saatchi; trezorier: James Stewart, vice-president- Raiffeisen Bank.

KPMG il promoveaza pe Mihai Zoescu

KPMG il promoveaza pe Mihai ZoescuCompania de consultanta financiara si audit KPMG l-a numit pe Mihai Zoescu, consultant cu o cariera de 10 ani in companie, in pozitia de director al departamentului de Asistenta in Tranzactii.

Mihai Zoescu a absolvit Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti, urmand un program de master in acelasi domeniu si devenind ulterior membru al mai multor organisme profesionale nationale si internationale (ACCA, CAFR, CECCAR).


Mihai Georgescu, fostul sef al Wrigley, numit vicepresedinte al Grivco

Mihai Georgescu, fostul sef al Wrigley, numit vicepresedinte al GrivcoMihai Georgescu, cel care a condus operatiunile Wrigley pe piata locala timp de 21 de ani, este noul vicepresedinte al grupului Grivco (Grupul Industrial Voiculescu si Compania), un grup romanesc in care majoritar este omul de afaceri Dan Voiculescu si din care fac parte companii de productie, agricultura si media, inclusiv Intact Media Group.

Georgescu va coordona strategia si dezvoltarea zonei de bunuri de larg consum a grupului.

Mihai Georgescu este unul dintre cei mai apreciati si longevivi manageri din industria de bunuri de larg consum (FMCG), el aflandu-se din 1992 si pana anul acesta , la conducerea operatiunilor locale ale Wrigley, compania care are in portofoliu branduri precum Orbit, Skittles, Airwaves sau Solano.

Noble Securities cauta un nou director general in locul lui Victor Safta

Noble Securities cauta un nou director general in locul lui Victor SaftaNoble Securities, casa de brokeraj membra a grupului polonez Getin Noble Bank, cauta un nou director general pentru sucursala din Romania dupa ce colaborarea cu Victor Safta, vechiul manager, a incetat.

"In Romania ne indreptam catre etapa urmatoare de dezvoltare, am trecut de perioada aferenta lansarii noastre pe piata locala. Victor Safta a asigurat managementul sucursalei de la deschiderea acesteia in vara anului trecut si pana in prezent si ii multumim pentru sprijinul dat in vederea unui start bun.

Noul management va avea sarcina de a realiza dezvoltarea noastra mai departe, catre pozitia de lider de piata, conform obiectivelor pe termen lung anuntate la intrarea pe piata din Romania", spune, intr-un comunicat de presa, Omar Arnaout, director al departamentului sucursalelor Noble Securities din strainate.

Producatorul de materiale de zidarie Xella il numeste CEO pe Marius Dragne

Producatorul de materiale de zidarie Xella il numeste CEO pe Marius DragneProducatorul german de materiale de zidarie Xella, cel mai mare jucator mondial de pe piata de BCA (beton celular autoclavizat), l-a numit pe Marius Dragne in functia de CEO al filialei din Romania.

Anterior acesta a ocupat functia de sales and marketing director in cadrul aceleasi companii. Numirea sa reflecta accentul pus de grupul german pe consolidarea activitatii din Romania, dupa investitiile greenfield de 32 milioane euro in dezvoltarea unei fabrici locale.

Marius Dragne (foto) are o experienta de peste sapte ani in piata de constructii si este cel mai tanar CEO din piata de profil (33 de ani). Managerul lucreaza in cadrul Xella Romania de patru ani, timp in care a facut parte din echipa care a implementat la nivel local cea mai mare investitie intr-o fabrica de materiale de constructii din ultimii 4 ani. Fabrica Xella de la Paulesti este cea mai moderna unitate de productie a BCA-ului, fiind practic singura fabrica edificata de la zero la nivel local in ultimele trei decenii.

Marinel Burduja a fost numit in CA al Leumi Bank

Marinel Burduja a fost numit in CA al Leumi BankFostul prim-vicepresedinte al Raiffeisen Bank Marinel Burduja, care a parasit banca in urma cu un an si a inceput demersurile pentru preluarea sau infiintarea unei banci cu actionari romani, a fost numit in Consiliul de Administratie al Leumi Bank.

Atat Burduja, cat si oficialii Leumi Bank au confirmat informatia, fara a furniza detalii.


Papaya Advertising l-a numit managing director pe Daniel Gavrila

Papaya Advertising l-a numit managing director pe Daniel GavrilaDaniel Gavrila, fost managing partner in cadrul companiei de consultanta in comunicare Glue, este noul director general al Papaya Advertising, una dintre cele mai mari agentii independente de creatie de pe piata locala.

Gavrila (foto stanga) a mai fost managing director al agentiei de publicitate Lowe&Partners, intre 2002 si 2006.

“Inainte de orice, cred ca este important sa spunem de ce Daniel “devine” si nu “preia” functia de managing director la Papaya. Pentru simplul motiv ca aceasta functie nu exista inainte de venirea lui. Daniel nu inlocuieste pe nimeni si nu preia niste indatoriri de la cineva din Papaya. Practic, agentia va intra intr-o noua dimensiune, la fix 7 ani de la prima campanie semnata. Impreuna vom incerca sa cream un nou tip de agentie, un mod de a face lucrurile care sa nu poata fi incadrat usor intr-o categorie existenta in acest moment in industrie”, spune Robert Tiderle (foto dreapta), fondatorul si cel care pana acum a fost la conducerea Papaya Advertising.

Fostul sef al RBS Romania preia oficial conducerea Bancii Carpatica

Fostul sef al RBS Romania preia oficial conducerea Bancii CarpaticaConsiliul de administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a aprobat numirea lui Johan Gabriels in functia de CEO al Bancii Comerciale Carpatica (BCC), potrivit unui anunt al companiei. Gabriels a ocupat anterior functia de presedinte si director general al RBS Romania.

„La baza deciziei mele de a prelua conducerea Bancii Comerciale Carpatica a stat potentialul imens pe care aceasta banca il detine, precum si oportunitatile de piata, Carpatica fiind o banca romaneasca cu o frumoasa mostenire si care in contextul economic actual trebuie sa se dezvolte in continuare folosind avantajele si experientele acumulate. Viziunea mea este aceea ca, folosind resursele si competentele noi pe care dorim sa le atragem, putem deveni in scurt timp una dintre cele mai bune si apreciate echipe de profesionisti de pe piata bancara romaneasca”, spune Johan Gabriels.

Vladimir Aninoiu, fost sef al IBM Romania, numit CEO al Asseco SEE Romania

Vladimir Aninoiu, fost sef al IBM Romania, numit CEO al Asseco SEE RomaniaUn fost sef al IBM Romania, Vladimir Aninoiu, a preluat conducerea integratorului IT Asseco SEE Romania, inlocuindu-l pe Liviu Gheorghe, acesta urmand sa isi continue activitatea in companie in pozitia de director de dezvoltare a operatiunilor de business.

"Incepand cu 16 aprilie, Vladimir Aninoiu este noul presedinte al Consiliului de Administratie, indeplinind functia de director executiv (CEO), responsabil pentru operatiunile ASEE din Romania si Republica Moldova", se arata intr-un comunicat al companiei.

Aninoiu si-a inceput cariera in anul 1987, ca inginer in cadrul IIRUC, companie de stat specializata in activitati de service pentru echipamente electronice. Din 1990, el a activat director de vanzari si marketing la Romanian Business Systems (RBS), IBM Alliance Partner pentru Romania si Republica Moldova.

Sursa foto: Freedigitalphotos.net