Laura Bencze se intoarce la CBRE Romania dupa 2 ani in Anchor

Laura Bencze se intoarce la CBRE Romania dupa 2 ani in Anchor CBRE Romania a numit-o pe Laura Dumea-Bencze in functia de head of research, ea intorcandu-se in companie dupa ce in ultimii 2 ani a lucrat pentru Anchor Grup. De asemenea, CBRE Romania a realizat alte sapte angajari in pozitii cheie in cadrul companiei, in perioada mai-iulie.

In noua functie, Laura Dumea-Bencze va coordona activitatile de cercetare ale companiei, contribuind la informarea clientilor cu privire la tendintele care influenteaza piata imobiliara. De asemenea, va asista la dezvoltarea si implementarea planurilor strategice ale companiei.

Laura Dumea-Bencze are o experienta de peste sase ani in domeniul imobiliar, lucrand, in perioada 2007-2011, pentru CBRE Romania si, ulterior, pentru Anchor Grup, in calitate de Business Intelligence Manager (2011-2013). Absolventa a Facultatii de Stiinte Politice din cadrul Universitatii din Bucuresti, Laura Dumea-Bencze a finalizat si un Master la Central European University din Budapesta.

Xerox Romania il numeste pe Ionut Baciu in functia de strategic account manager

Xerox Romania il numeste pe Ionut Baciu in functia de strategic account managerIonut Baciu a fost promovat in cadrul Xerox Romania, in functia de strategic account manager pentru sectorul public.

Ionut Baciu are o experienta de 10 ani in Xerox. Printre pozitiile ocupate anterior se afla: contract administrator (2007 - 2013) si billing specialist in departamentul financiar (2003 - 2007) in cadrul Xerox Romania.

In noua sa functie, Ionut Baciu se va ocupa de vanzarea si promovarea portofoliului de solutii, echipamente si servicii Xerox pentru sectorul public.


Lafarge Romania va avea din septembrie un nou director general

Lafarge Romania va avea din septembrie un nou director generalLafarge, unul dintre cei mai mari producatori de ciment si agregate din lume, va numi un nou director general pentru Romania, Sonia Artinian, actualul manager fiind promovat in functia de director general adjunct organizare si resurse umane la nivel de grup.

"Promovarea Soniei Artinian in primul esalon al managementului Grupului Lafarge survine rezultatelor foarte bune obtinute de organizatia din Romania in procesul amplu de transformare structurala ONE Lafarge. Sonia Artinian isi continua mandatul la conducerea organizatiei din Romania pana la data de 1 septembrie, succesorul sau urmand sa fie anuntat in scurt timp", se arata intr-un comunicat al companiei.

Artinian lucreaza pentru grupul Lafarge din 2008, cand a preluat functia de director organizare, dezvoltare si formare. Ea detine functia de director general pentru romania din 2012.


Un nou director general pentru Gi Group Romania

Un nou director general pentru Gi Group RomaniaFelix Toma este noul director general al Gi Group Romania, preluand functia de la Daniele Merlerati, cel care a detinut acest post, in mod provizoriu, pana in prezent.

Daniele Merlerati va ocupa pozitia de international business director in cadrul grupului.

Gi Group Romania ofera servicii de munca temporara si permanenta prin divizia Gi Group, recrutare si selectie prin divizia Barnett McCall si salarizare, administrare si consultanta in Dreptul Muncii prin divizia ePayPoint. Incepand din 2013, Gi Group Romania furnizeaza servicii de coaching si training in parteneriat cu Erickson International.

Un fost vicepresedinte al AVAS este noul director general al World Trade Center Bucuresti

Un fost vicepresedinte al AVAS este noul director general al World Trade Center BucurestiEuro Insol, administratorul judiciar al World Trade Center Bucuresti, a numit-o pe Cristina Chiriac in functia de director general al companiei. Ea il inlocuieste pe Mircea Ursache.

Cristina Chiriac este economist, doctorand in economie al Academiei Romane, practician in insolventa, evaluator si auditor financiar. In perioada 2009-2012 a indeplinit functia de vicepresedinte AVAS, coordonand activitatea de postprivatizare si insolventa.


3 germani au fost promovati in managementul Romtelecom si Cosmote

3 germani au fost promovati in managementul Romtelecom si CosmoteSeful german al Romtelecom si Cosmote, companii care formeaza impreuna cel mai mare operator de telecomunicatii de pe piata locala, a creat cinci pozitii noi de management, noua organigrama urmand sa fie valabila de la 1 august. De asemenea, odata cu aceste schimbari,

Panos Makris, actualul director executiv comercial al celor doua companii, paraseste grupul, functia sa fiind preluata de catre Mathias Hanel.

Hilton Worldwide are un nou vice-presedinte de operatiuni

Hilton Worldwide are un nou vice-presedinte de operatiuniCompania hoteliera Hilton Worldwide a anuntat numirea lui Essam Abouda in functia de vice-presedinte de operatiuni pentru Europa de Est, Rusia si Turcia, dupa 30 de ani de experienta in grup.

Cu o echipa de 28 de directori care lucreaza in 18 orase ale lumii in subordine, Abouda se alatura echipei de management din Europa, raportandu-i direct lui Simon Vincent, presedintele pe regiunile Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

Essam Abouda are experienta de peste 30 de ani alaturi de Hilton Worldwide, avansand treptat in functii de senior management.
Portofoliu Hilton Worldwide, care include in prezent 25 de hoteluri sub contract de management, se va dubla in urmatorii ani.


Fiica lui George Copos, numita vicepresedinte in Consiliul de Administratie al Hilton

Fiica lui George Copos, numita vicepresedinte in Consiliul de Administratie al Hilton Alexandra Copos, fiica omului de afaceri George Copos a fost aleaza vicepresedinte al Consiliului de Administratie al companiei Athenee Palace, firma care detine hotelul Hilton din Capitala, in AGA din 25 iunie, potrivit unui comunicat al societatii, transmis BVB.

George Copos, cel care de altfel controleaza hotelul Hilton, a fost reales presedinte al Consiliului de Administratie.
Mandatul Alexandrei Copos intra in vigoare incepand cu 1 iulie si are o durata de 4 ani.


Mutare in avocatura: Catalin Baiculescu, de la Musat, a plecat la Tuca Zbarcea & Asociatii

Mutare in avocatura: Catalin Baiculescu, de la Musat, a plecat la Tuca Zbarcea & AsociatiiAvocatul Catalin Baiculescu s-a alaturat casei de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii dupa ce din anul 2008 detinuse rolul de co-managing partner si apoi deputy managing partner al Musat & Asociatii.

Catalin Baiculescu si-a inceput activitatea in anii de pionierat ai avocaturii de business din Romania, dobandind cea mai mare vechime profesionala pe care un partener non-fondator a acumulat-o vreodata in cadrul Musat & Asociatii.

Potrivit reprezentantilor Tuca Zbarcea & Asociatii, cooptarea lui Catalin Baiculescu, de altfel una dintre cele mai importante mutari din piata avocaturii de business din ultimul an, va contribui la consolidarea practicii firmei, cu precadere in domeniile fuziuni si achizitii, drept financiar-bancar si IT&C. „Data fiind experienta profesionala pe care am impartasit-o timp de 7 ani, alegerea lui Catalin e una fireasca: el se alatura fostilor coechipieri, celor care acum 15-20 ani visau sa schimbe „fata” pietei de avocatura. Ne bucuram sa-l primim pe Catalin in randurile noastre - un profesionist impecabil, un avocat de mare tinuta, un castig enorm pentru firma noastra”, a declarat Florentin Tuca, Managing Partner.

Vulpescu a fost inlocuit in board-ul Rompetrol Rafinare cu actualul sef al Privatizarilor

Vulpescu a fost inlocuit in board-ul Rompetrol Rafinare cu actualul sef al PrivatizarilorFostul sef al Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) Remus Vulpescu (foto) a fost revocat din functia de membru in Consiliul de Administratie al Rompetrol Rafinare, fiind inlocuit de actualul presedinte al Oficiului, Gabriel Dumitrascu.

Inlocuirea lui Vulpescu a fost aprobata in AGA de marti, potrivit unui comunicat al Rompetrol Rafinare transmis Bursei de Valori Bucuresti.

Dumitrascu va avea mandat pana in 30 aprilie 2014. El a fost numit la conducerea OPSPI la sfarsitul anului trecut.

Un fost CEO al Transelectrica se alatura echipei Ernst & Young Romania

Un fost CEO al Transelectrica se alatura echipei Ernst & Young Romania Fostul CEO al Transelectrica Andrei Benghea-Malaies s-a alaturat Ernst & Young Romania in calitate de director executiv si lider al echipei de asistenta pentru imbunatatirea performantei.

Andrei are 10 ani de experienta in servicii profesionale pentru companii multinationale locale si din Europa Centrala si de Est, alaturi de firmele de consultanta McKinsey si Rennaissance Advisors, unde a fost si partener fondator.

El are si o vasta experienta de management in sectorul public dupa ce a fost sef de cabinet in cadrul Ministerului Finantelor Publice, membru al consiliilor de administratie ale Imprimeriei Nationale, Loteriei Nationale, CFR si Romaniafilm.

Noble Securities il aduce pe polonezul Omar Arnaout la conducerea sucursalei din Romania

Noble Securities il aduce pe polonezul Omar Arnaout la conducerea sucursalei din Romania Omar Arnaout, director al departamentului sucursalelor Noble Securities din strainate, a devenit directorul general al filialei din Romania a casei de brokeraj Noble Securities.

"Pentru Noble Securities, Romania este una dintre cele mai importante piete din Europa, atat ca dimensiune, cat si ca posibilitati de dezvoltare: numarul de persoane care investesc pe pietele financiare, ca si volumele rulate sunt inca mult sub potential. Initial, compania dorea sa angajeze un manager local care sa continue dezvoltarea sucursalei din Bucuresti; eu am petrecut insa un timp in Romania, cunosc specificul pietei, imi plac locurile si oamenii, iar dezvoltarea pe plan local este o provocare profesionala", mentioneaza, intr-un comunicat de presa, Omar Arnaout.

Polonezul a absolvit Facultatea de Economie a Universitatii din Varsovia, specializarea Finante- Banci, urmand ulterior o multitudine de cursuri si specializari privind pietele financiare. Arnaout lucreaza de 8 ani in domeniul caselor de brokeraj, ocupand diferite pozitii de la entry level, la director de vanzari, in diferite tari din Europa.

ALD Automotive face doua schimbari in echipa de management

ALD Automotive face doua schimbari in echipa de management ALD Automotive, unul dintre marii jucatorii pe piata de leasing operational din Romania, anunta doua schimbari in echipa de management.

Ciprian Vladescu (foto dreapta) a fost numit noul director comercial al ALD Automotive incepand cu 1 mai, dupa ce anterior a ocupat postul de director de operatiuni.

Vladescu are 8 ani de activitate in cadrul companiei, fiind printre primii membrii ai echipei create in 2005. In trecut a ocupat mai multe pozitii in cadrul departamentului Operatiuni, din octombrie 2008 preluand supervizarea activitatilor acestui departament.

Alberto Manea (foto stanga) s-a alaturat echipei ALD Automotive pe 13 mai ca director de operatiuni, dupa mai mult de 17 ani de experienta in zona de achizitii, vanzari dar si marketing in cadrul unor companii precum: Renault Franta, Vodafone si Kraft Foods.


Ursus are un nou vicepresedinte de vanzari si distributie

Ursus are un nou vicepresedinte de vanzari si distributieTiarnán Ó hAimhirgín a fost numit in functia de vicepresedinte vanzari si distributie al Ursus Breweries, preluand coordonarea operatiunilor de la Krzysztof Andrzejewski.

Anterior numirii sale in cadrul Ursus Breweries, Tiarnán Ó hAimhirgín, 41 de ani, a detinut functia de director de vanzari al Plzensky Prazdroj, compania din Republica Ceha parte a grupului SABMiller.

Tiarnán Ó hAimhirgín lucreaza in cadrul SABMiller din 2005, cand a fost numit trade marketing manager pentru Europa.


Groupama aduce sef pe IMM-uri un manager cu 14 experienta in asigurari

Groupama aduce sef pe IMM-uri un manager cu 14 experienta in asigurari Groupama Asigurari, aflata pe locul patru in clasamentul asigurarilor generale din Romania pe primul trimestru, a numit-o in functia de director IMM si Corporate in cadrul companiei pe Dana Baciu, care dispune de o experienta de peste 14 ani in domeniul asigurarilor.

Noul manager "va coordona dezvoltarea si implementarea planurilor adresate clientilor IMM siorporate. In acelasi timp, va monitoriza realizarea obiectivelor si masurilor propuse pentru cresterea performantei. Mai mult, din noua pozitie, va participa activ la dezvoltarea si implemetarea uniforma a celor mai bune practici de relationare si gestiune a clientilor din aria coordonata", potrivit unui comunicat al Groupama.

De asemenea, potrivit lui Francois Coste, director general Groupama Asigurari, una din cele mai importate directii strategice pentru companiei este legata de "dezvoltarea accelerata pe segmentele IMM si Corporate, acestea reprezentand unul din motoarele de crestere profitabila. Seria de actiuni a debutat la inceputul anului cu lansarea produsului Asigurarea Afacerilor Mici si Mijlocii".