Seful chitibusar, care iti cauta nod in papura

Seful chitibusar, care iti cauta nod in papuraUn sef chitibusar, care iti cauta nod in papura si acorda o mare importanta fleacurilor este urat in general de angajati. Potrivit studiilor, 22% dintre angajati considera ca aceasta este cea mai rea trasatura pe care poate sa o aiba un sef.

De altfel, 30% dintre salariatii care au de gand in prezent sa demisioneze s-ar razgandi daca ar putea sa lucreze cu alt sef.



Seful care te umileste sau te face de ras

Seful care te umileste sau te face de rasO alta trasatura groaznica pentru un sef este tendinta de a-si umili angajatii, probabil ca urmare a unei atitudini de superioritate. 24% dintre angajati dispretuiesc o astfel de trasatura.

Motivul numarul 1 pentru care oamenii renunta la un job este chiar faptul ca nu se simt apreciati in ceea ce fac.

Seful rautacios si autoritar

Seful rautacios si autoritar32% dintre angajati percep o atitudine rautacioasa si autoritara drept cea mai negativa trasatura a unui sef.

Conform studiilor, 9 din 10 angajati s-au confruntat de-a lungul carierei cu un sef impulsiv.

Seful mincinos si dispretuitor

Seful mincinos si dispretuitor34% dintre angajati percep minciuna ca cea mai dezagreabila trasatura a unui sef, dar pe primul loc in topul celor mai rele trasaturi se numara, insa, dispretul.

Atitudinea dispretuitoare si depreciativa este detestata de 41% dintre angajati.

Ce poti sa faci pentru a deveni un sef mai bun?

Ce poti sa faci pentru a deveni un sef mai bun?Ce poti sa faci pentru a deveni un sef mai bun si pentru a mentine angajatii in firma? Studiile arata ca prin 3 simple tehnici angajatii vor fi motivati sa ramana alaturi de companie.

In primul rand, ca sef trebuie intotdeauna sa ceri feedback-uri, reactii din partea angajatilor cu privire la deciziile pe care le iei. In general, unul din trei sefi considera ca au un stil de conducere de tip "antrenor", insa doar 1 din 5 salariati sunt de aceasi parere. Pentru a vedea cat de important este atasamentul fata de o decizie luata de lider, trebuie sa stiti ca 74% dintre angajati isi vor sufleca manecile si se vor face tot posibilul pentru a duce sarcina la capat, daca considera ca seful a luat o decizie buna.

In al doilea rand, un sef trebuie sa ofere recunoastere angajatului care merita, iar premiile trebuie sa se potriveasca cu dorinta salariatului, nu cu cea a sefului. Statisticile arata insa ca nu mai putin de 65% dintre angajati nu au primit anul trecut niciun fel de recunoastere pentru lucrurile bune facute in firma.

Nu in ultimul rand, un sef trebuie sa promoveze reputatia profesionala a angajatilor care merita.

Avantajele de a fi un sef bun pentru companie

Avantajele de a fi un sef bun pentru companieNu este un secret ca un sef bun poate creste performantele unei companii, ca urmare a productivitatii in crestere si a angajamentului crescut din partea salariatilor.

Angajatii vor fi mai putin predispusi sa isi dea demisia, vor fi mai proactivi, vor fi mai satisfacuti cu locul de munca si chiar vor incerca sa bata noi recorduri cand vine vorba de productivitate.

De asemenea, un studiu suedez a demonstrat ca oamenii care au sefi mai buni sufera de mai putine atacuri de cord. Sursa foto: www.freedigitalphotos.net