Bancile au putine slujbe pentru studenti

Bancile au putine slujbe pentru studenti

Potrivit informatiilor de pe motorul de cautare bestjobs, studentii au destul putine oferte atractive in aceasta toamna in domeniul bancar, acestea fiind configurate mai mult pe profilul absolventului cu minim un an de experienta.

Millennium Bank scoate la bataie un job de MIS Reporting Officer, in timp ce BRD Soc-Gen vrea sa angajeze un operator back-office, dar cere un minimum de 2 ani de experienta, ceea ce ar putea sa descalifice multi studenti, chiar si din anii terminali.

Tot BRD mai are in oferta un job entry-level pentru candidatii cu studii medii si superioare pe postul de agent servicii clienti.

Piraeus Bank cere un data entry officer cu studii superioare, cu o experienta de cel putin 6 luni in activitatea de recuperare credite.

Raiffeisen Bank angajeaza un ofiter tranzactii clienti, in mai multe orase din tara, inclusiv in Bucuresti, cerintele fiind sa aiba experienta in domeniul financiar bancar, desi nu precizeaza cat, si sa fie absolvent de studii superioare. Totodata, in Bucuresti, banca cauta un ofiter de suport si raportare, cu cel putin un an de experienta pe zona de creditare.

Probabil cel mai potrivit job pentru studenti oferit de Raiffeisen este cel de junior corporate relationship manager, intrucat banca nu precizeaza experienta minima sau cerite care sa descalifice studentii.

Si Libra Bank scoate la concurs cateva posturi care s-ar putea adresa si studentilor si absolventilor: relationship manager - retail banking (cerinta de 1 an experienta in sectorul bancar), consilier financiar-bancar in Bucuresti si catea posturi de manager relatii cu clientii, experienta pentru cele doua nefiind specificata, dar acestea sunt job-uri entry level.

Studentii isi pot incepe cariera si in vanzari de credite

Studentii isi pot incepe cariera si in vanzari de credite

Si IFN -urile au cateva posturi pe care studentii sau absolventii ar putea sa le ia in calcul, intrucat ca majoritatea job-urilor din vanzari cer o experinta minima sau chiar deloc.

Viva Credit IFN cauta un customer service representative, pozitie pentru care nu este specificata experienta necesara. Cetelem IFN vrea sa angajeze un ofiter colectare debite, iar UniCredit Consumer Financing IFN are nevoie de un ofiter de asigurari.

Si Patria Credit IFN a scos la concurs mai multe slujbe de consilier credite, pentru care are nevoie de persoane motivate cu cel putin un an de experienta intr-o pozitie similara.

Un alt job de specialist vanzari in sectorul institutiilor financiare nebancare este oferit de Creditul IFN, firma care ar dori candidati cu studii superioare.

Gigantii din contabilitate sunt mereu in cautare de tineri absolventi

Gigantii din contabilitate sunt mereu in cautare de tineri absolventi

Pe segmentul de contabilitate, gigantii de outsourcing Accenture si Genpact ofera cele mai multe job-uri, insa se adreseaza studentilor si absolventilor care cunosc foarte bine cateva limbi straine, de preferinta mai putin populare.

Astfel, Accenture cauta un contabil care sa cunoasca rusa si un vorbitor de germana, in timp ce Genpact vrea sa angajeze contabili cu ceha si germana.

Un al post potrivit studentilor cunoscatori de contabilitate este cel oferit de firma Kinstellar SPARL, aceasta dorind candidati cu 1-2 ani de experienta care sa lucreze par-time, intre orele 9 si 13.

De asemenea, pe partea de audit, BDO cauta un junior auditor cu studii superioare, fara sa ceara un minimum de experienta.

Ce job-uri pun la bataie asiguratorii

Ce job-uri pun la bataie asiguratorii

Allianz-Tiriac Asigurari cauta consultantii de vanzari, inclusiv la un nivel entry level.

Pintilie Broker de Asigurare cauta de asemenea consultanti de vanzari/brokeri de asigurari.