Dezvoltator software

Dezvoltator software

Romania este o piata extrem de atractiva pentru firmele dezvoltatoare de software pentru diferite industrii; de la industria medicala, la industria automotive.

Daca vorbim de raspindirea geografica, atat Bucurestiul, dar si centrele puternic dezvoltate sunt prezente, precum Timisoara, Cluj, Sibiu, Brasov, Iasi, Craiova si Pitesti.

Programatori IT

Programatori IT

Este o cerinta continua pe piata, este o piata dinamica si concurenta devine mereu cu ceva in plus ca sa atraga candidatii buni.

"In 2014, IT-ul va continua sa fie sectorul cu cele mai multe angajari. Sunt vizate atat pozitiile de suport, cat si cele programatori. Din punct de vedere salarial, nu vor exista cresteri importante. Cu toate acestea, IT-ul va ramane industria cu cel mai bine platiti angajati. De exemplu, un programator cu 2, 3 ani experienta poate ajunge la un salariu de 1.700 - 2.000 euro, in functie de limbajul de programare ales, precum si proiectele in care a fost implicat", a declarat pentru Wall-Street.ro Cristina Savuica, sefa companiei de recrutare Lugera.

Analist financiar - BPO

Analist financiar - BPO

Tot mai multe compani multinationala vin catre Romania cu initiativa de a dezvolta un hub pe diferite domenii, astfel cele mai cunoscute activitati externalizate sunt cele de suport dar si departamente intregi (purchasing, accounting, financial, accounts receivable).

Astfel, din ce in ce mai multi absolventi sunt targetati pentru pozitiile de client service din aceste bpo-uri.

Reprezentant vanzari

Reprezentant vanzari

Indiferent de domeniul de activitatea, de gama de produse si servicii, orice companie trebuie sa vanda. Candidati orientati catre client si catre rezultate, cu abilitati dezvoltate de negociere si comunicare care isi doresc activitati atat de hunting (aducere clienti noi) cat si de farming (cresterea activitati clientilor existenti) sunt profile cautate in piata.

"Specialistii in vanzari obtin salarii bune la angajare, chiar daca sunt cu 30% mai mici decat in urma cu cinci ani pe parte fixa, insa castiga si din bonusuri. Salariile pentru functii de management insa pot ajunge pana la 3.000 de euro lunar", au explicat reprezentantii companiei de recrutare Adecco.

Contabil

Contabil

In zona de outsourcing, cele mai multe pozitii se vor gasi pe partea de contabilitate, financiar (contabil, analist financiar).

"Unul dintre cele mai importante avantaje in acest sector este expunerea la o gama variata de proiecte, precum si transferul de know-how foarte valoros care se realizeaza din alte tari catre specialistii romani", potrivit Lugera.

Controlleri Financiari

Controlleri Financiari

"Tot mai mult companiile isi dau seama ca doar simpli contabili nu sunt suficienti pentru partea de controling, analiza, raportari, iar cineva orientat spre partea de controlling este necesar mai ales daca compania este orientata catre partea internationala", au declarat reprezentantii Trenkwalder.

Specialist raportare

Specialist raportare

Sunt posturi care trebuie urmarite de cunoscatorii de limbi straine.

In mod special cunoscatorii de limbi nordice (rusa, germana) vor avea in anul 2014 multiple oportunitati de angajare in multinationale, care ofera pe langa posibilitatile de invatare si evolutie profesionala - pachete salariale peste media pietei, potrivit datelor APT Group.

Ingineri telecomunicatii

Ingineri telecomunicatii

Din dorinta de a reduce costurile bugetare, 2014 va fi un an important pentru jucatorii din telecom, tot mai multe companii anuntand deschiderea unor centre de suport in Romania.

"Vor exista oportunitati de angajare si dezvoltare atat pentru proaspetii absolventi cat si pentru specialisti in domeniul telecom. Cei care sunt interesati sa se alature companiilor de profil vor beneficia pe langa pachetele salariale atractive, de numeroase trainguri care sa le permita dezvoltarea cunostintelor in domeniul telecom", potrivit APT Group.

Reprezentant servicii clienti

Reprezentant servicii clienti

Abilitatile de comunicare si de oferire suport in diferite limbi straine face ca acest profil sa fie cautat pe piata muncii, potrivit companiei de HR Gi Group.

Fie ca vorbim de industria hoteliera (booking), fie ca vorbim de suport servici IT, pozitia se indreapta catre candidati dinamici, orientati catre clientii.

Ingineri in domeniul auto

Ingineri in domeniul auto

Industria automotive se dezvolta. Companiile multinationale in industria auto sunt peste tot in tara si cauta specialisti in domeniu.

Sursa foto: Freedigitalphotos.net