1 / 6

Domeniile de top in angajari

In anul 2013 IT-ul a ramas la putere, fiind in continuare in topul domeniilor cu cele mai multe locuri de munca deschise.


"Au fost scoase «pe piata» mai multe pozitii de programatori IT si de suport tehnic pentru zona de telecom", au declarat reprezentatii companiei de recrutare APT Group.


"IT-ul este domeniul vedeta al anului 2013. Printre cei mai importanti angajatori care au facut angajari: Oracle, Microsoft, HP, IBM, Endava", potrivit companiei Lugera.


Si domeniul vanzarilor a inglobat multi oameni in acest an.


"Un segment la fel de dinamic a ramas domeniul vanzarilor, unde candidatii au trebuit insa sa-si demonstreze abilitatile de comunicare, vanzare, negociere si relationare cu clientii, in procese de selectie foarte bine structuratecare au inclus exercitii si jocuri de rol bine structurate in procese ample de assesment center", conform companiei Professional.


Specialistii in vanzari obtin salarii bune la angajare, chiar daca sunt cu 30% mai mici decat in urma cu cinci ani, insa pot ajunge pana la 3.000 de euro lunar, potrivit datelor Adecco.


Pe langa acestea, multe solicitari au venit din zona de de productie, printre care in industria alimentara, mase plastice, oil and gas si industria auto, spun reprezentantii companiei ManpowerGroup Romania.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri