1. Construieste relatii cu colegii

1. Construieste relatii cu colegii

Fiind persoana noua din birou, ai putea astepta ca un coleg sau seful sa te introduca celorlalti. Insa ei ar putea sa uite acest lucru, iar tu nu trebuie sa ratezi nicio oportunitate de a te prezenta. Nu stii niciodata cine va juca un rol important in urmatorul proiect la care vei participa sau chiar la prmovarea ta.

Mai mult, cand ajungi la calculator, da un mail personalizat fiecaruia si spune-le ca te bucuri sa ii cunosti.

2. Arata entuziasm pentru noua pozitie

2. Arata entuziasm pentru noua pozitie

Cea mai mare greseala pe care o poti face de la inceput este sa te interesezi de o avansare. Desi poate fi tentant sa te promovezi ca posibil candidat pentru alte pozitii, trebuie sa stii ca majoritatea companiilor se asteapta sa ramai in aceeasi functie trei pana la sase luni pana a fi luat in calcul pentru un eventual transfer intern.

Mai mult, astfel de intrebari legate de noi oportunitati ii pot determina pe oameni sa isi puna intrebari legate de loialitatea si entuziasmul tau.

Daca auzi despre deschideri de noi posturi intr-un departament care te intereseaza, incearca sa te apropii de oamenii de acolo. Intrebandu-i de proiecte noi la o cafea, arati ca te intereseaza departamentul respectiv, precum si despre bunul mers al companiei.

Pune intrebarile potrivite la momentul potrivit

Pune intrebarile potrivite la momentul potrivit

Din pozitia de angajat nou, cu siguranta vei avea multe necunoscute, de la a nu cunoaste cum se foloseste sistemul telefonic la a fi strain de prioritatile strategice ale organizatiei. Asigura-te insa ca nu esti sacaitor, ci pui intrebarile potrivite.

Noteaza-ti mereu intrebarile, iar cand ai strans cateva mergi la seful direct. Scrie-ti raspunsurile si nu vei mai avea nevoie sa intrebi inca o data.