Iti amintesti ce abilitati ai si ce aptitudini ai acumulat

Iti amintesti ce abilitati ai si ce aptitudini ai acumulat

Un CV nu este o lista cu job-uri, in care sa povestesti cat timp ai lucrat in diferite. Un CV contine informatii despre ce ai invatat, ce aptitudini ai dezvoltat si cum te-ai diferentiat in cariera. Daca ai o viziune clara asupra experientei tale profesionale, vei reusi sa faci planuri destepte pe termen scurt si lung pentru cariera ta.

Castigi mai multa incredere in tine

Castigi mai multa incredere in tine

Cand esti prins de munca zi cu zi, este usor sa uiti cat de departe ai ajuns si in ce domenii ai excelat. Asa ca daca arunci din cand in cand un ochi peste realizarile tale, vei reusi sa urmaresti progresul tau profesional si sa-ti dai seama care sunt cele mai importante lucruri pentru CV-ul tau.

Daca iti innoiesti CV-ul doar cand cauti un loc de munca, s-ar putea sa uiti complet abilitatile pe care le-ai obtinut in urma unor experiente profesionale si inclusiv sa nu le introduci in CV.

Te intelegi pe tine insuti mai bine

Te intelegi pe tine insuti mai bine

Sa te intelegi pe tine este cheia spre fericire si dezvoltare profesionala. CV-ul nu este doar despre experienta pe diferite posturi, ci si despre preferintele, pasiunile si valorile tale. Ficare rol pe care il ai este o reflectie a ceea ce esti.

Analiza ceea ce te-a ridicat in cariera ta, dar si ceea ce nu a functionat. Astfel, cu informatiile pe care le afli despre tine, poti adapta jobul dupa preferintele tale.

Vei descoperi ce mai ai de dezvoltat la tine

Vei descoperi ce mai ai de dezvoltat la tine

Realizarile tale cheie s-au intamplat cu un motiv. La fel si greselile. Arunca o privire pe CV-ul tau si analizeaza evenimentele din care ai avut de invatat. Apoi da-ti seama ce ai putea dezvolta mai mult la tine.

Vezi mai bine legatura din experienta ta de munca

Vezi mai bine legatura din experienta ta de munca

CV-ul iti ofera o imagine de ansamblu concreta a experientelor si aptitudinilor tale. Odata ce iti recitesti CV-ul, te poti gandi la perspective de cariera pe care vrei sa le tintesti in viitor. Acum este momentul sa te intrebi ce te-a determinat sa faci anumite alegeri in cariera ta si daca vrei sa te indrepti in alta directie.

Te pregatesti pentru ce e mai rau

Te pregatesti pentru ce e mai rau

Piata muncii s-a schimbat atat de mult in ultimii 20 de ani, incat abia mai poate fi recunoscuta. Daca ai un CV actualizat, il poti trimite rapid, iti vei reveni mai repede dupa o concediere si vei fi mai putin stresat. Spera la ce este mai bun, dar pregateste-te pentru ce e mai rau.

Cu cat iti actualizezi mai des CV-ul, cu atat ai mai putin de lucrat la el cand chiar vrei sa-l trimiti catre alte joburi. In plus, cand iti recitesti realizarile, capeti tot mai multa incredere in tine si ai o directie clara asupra carierei tale.

Iti faci o idee clara despre punctele tale forte

Iti faci o idee clara despre punctele tale forte

Cercetarile au aratat ca daca lucrezi tot mai mult la punctele tale forte, la abilitatile si pasiunile tale, vei fi mai fericit si mai productiv. Atlfel spus, daca munca nu face mare lucru pentru ati aduce fericire, sa fii fericit te ajuta sa faci mare lucru.