Ai aptitudinile, expertiza si experienta pentru a performa in aceasta pozitie?

Ai aptitudinile, expertiza si experienta pentru a performa in aceasta pozitie?

Bernard Marr spune ca pentru a raspunde la aceasta intrebare, candidatul trebuie sa se gandeasca la aptitudinile cheie de care ar putea avea nevoie in pozitia pentru care si-a depus CV-ul, sa isi evalueze nivelul de experiza si experienta in acel context.

“Este firesc sa identifice aptitudinele specifice si tehnice pe care pontentialul angajator se asteapta ca intervievatul sa le aiba, precum si o serie de competente generale, precum cea de bun comunicator, cunostinte de IT sau bun coechipier”, a spus Marr.

Un bun raspuns la aceasta intrebare te poate ajuta sa gasesti raspunsul si la altele, precum “Spune-mi despre tine!”, “Care sunt punctele tale forte/slabiciunile?”, “Ce poti face pentru noi in plus fata de alti candidate?”, “Crezi ca esti potrivit pentru aceasta pozitie?”, “Care crezi ca vor fi principalele provocari cu care te vei confrunta?”.

Foto: Talent, Shutterstock

Esti entuziast si interesat de job si de companie?

Esti entuziast si interesat de job si de companie?

Fara exceptie, managerii vor sa stie daca potentialul angajat este interesat de companie si incantat de perspective de a lucra acolo.

“Candidatul trebuie sa demostreze ca a aflat anterior informatii despre companie, intelege strategia acesteia, politica de performanta, structura, pozitia in piata si produsele si ca de abia asteapta sa li se alature. Acesta trebuie sa ii arata recrutorului ca si-a facut temele si sa arate entuziasm pentru pozitie si companie.

Alte forme in care angajatorii pot adresa aceasta intrebare pot fi: “Ce stii despre companie?”, “Care crezi ca sunt obiectivele companiei?”, “Ce stii despre produsele si serviciile noastre?”, “De ce vrei sa lucrezi in compaanie?”, “De ce crezi ca ti se potriveste acest job?”, “Ce te motiveaza?”.

Foto: Angajat vesel, Shutterstock

Te-ai putea integra in echipa, cultura si companie?

Te-ai putea integra in echipa, cultura si companie?

“Aceasta intrebare cheie, adresata la final, se refera la personalitatea si stilul candidatului si cum acesta, ca persoana, se poate integra in echipa si cultura companiei. Fiecare companie are o cultura unica si este important pentru ambele parti ca noul angajat sa integreze”, a precizat Marr.

Un bun raspuns la aceasta intrebare te poate ajuta sa gasesti raspunsul si la altele, precum “Cum descrii stilul tau de munca?”, “Cum te descrii pe tine?”, “Cum te caracterizeaza colegii?”,”Cum te poti integra in companie?”,”Ce te face un bun coleg de echipa?”,”Daca ai fi un animal, care este acesta?”.

Foto: Puzzle, Shutterstock

Sursa foto: Angajare, Shutterstock