Gabriel Ignat, noul director general al Electrocentrale Bucuresti

Gabriel Ignat, noul director general al Electrocentrale Bucuresti

Un fost manager al Dalkia, Gabriel Ignat, este noul director general al Electrocentrale Bucuresti (ELCEN). Acesta il inlocuieste pe Dan Stefan Cetacli, care a fost la conducerea ELCEN din mai 2010, informeaza Departamentul pentru Energie.

Noul sef al ELCEN este absolvent al Universitatii Politehnice din Bucuresti, Facultatea de Energetica, si a lucrat anterior la Dalkia Romania, in functia de manager studii proiecte mari. Anterior, Gabriel Ignat a fost manager de proiect la Institutul de Studii si Proiectari Energetice, in intervalul mai 2010 - noiembrie 2013.

Ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, a anuntat recent ca vrea sa inceapa un program de eficientizare a ELCEN, care ar urma asa includa si schimbarea conducerii producatorului de energie electrica si termica. ELCEN, companie controlata de stat prin Departamentul pentru Energie, opereaza in Bucuresti si Constanta, fiind principalul furnizor de energie termica pentru clientii din cele doua orase.

Oana Vijiala, omul de inchirieri al AFI, va fi leasing manager la CBRE Romania

Oana Vijiala, omul de inchirieri al AFI, va fi leasing manager la CBRE Romania

Oana Vijiala (foto), fost manager de inchirieri in cadrul AFI Europe, a fost numita leasing manager la CBRE Romania.

Oana Vijiala are o experienta de peste sapte ani in domeniul real estate si vine sa consolideze echipa de retail a CBRE Romania ca rezultat al obtinerii unor noi mandate de reprezentare exclusiva din ultima perioada.

“Oana Vijiala s-a alaturat echipei noastre in urma extinderii portofoliului detinut de CBRE Romania in prezent. Parklake Plaza si Veranda Shopping Center sunt principalele mandate de reprezentare exclusiva pe care CBRE le-a obtinut in aceasta perioada. Aceste mandate se adauga portofoliului existent de proiecte co-exclusive, printre care putem mentiona Shopping City Sibiu, Shopping City Suceva, Era Shopping Park Iasi si Era Shopping Park Oradea”, spune Luiza Moraru, head of retail CBRE Romania.

Accace numeste un nou manager pe contabilitate

Accace numeste un nou manager pe contabilitate

Compania de externalizare si consultanta de afaceri Accace l-a desemnat pe Adrian Soltan (foto) in functia de accounting manager in Romania. Managerul are o experienta de peste 8 ani in gestionarea proiectelor de sisteme contabile si finante corporative, cu expunere locala si internationala, dintre care mai mult de 5 ani la PricewaterhouseCoopers (PwC).

Absolvent al Facultatii de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti, Adrian Soltan a mai urmat diverse alte cursuri de specializare, atat in tara cat si in strainatate. In acest sens, detine cursuri de specializare in practici IFRS (International Financial Reporting Standards), iar la inceputul anului 2015 urmeaza sa obtina certificatul de American Certified Public Accountant (CPA).

Robert Uzuna, noul Corporate Affairs Director al Ursus Breweries

Robert Uzuna, noul Corporate Affairs Director al Ursus Breweries

Robert Uzuna devine, din aprilie, noul corporate affairs director, pozitie ocupata pana in prezent de Diana Klusch, care preia un rol cu responsabilitati globale, ca Head of Employee Communications in cadrul echipei de Investors and Internal Engagement a SABMiller plc in Marea Britanie.

Din 1 aprilie 2014, Robert Uzuna a preluat responsabilitatile departamentului de Corporate Affairs, care asigura functiunile de public affairs, dezvoltare durabila, comunicare interna si externa ale companiei Ursus Breweries. In cadrul acestui departament, Robert Uzuna a colaborat cu Diana Klusch inca din 2011, in functia de Public Affairs Manager, iar din 2013, a devenit External Relations Manager, pozitie din care se ocupa de comunicare externa.

Robert Uzuna este doctor in economie, licentiat in relatii economice internationale si a absolvit studii post-universitare in comunicare si relatii publice. De asemenea, a absolvit un master la Universitatea Cambridge din Marea Britanie si a urmat un program de specializare la Universitatea Georgetown din Washington DC, SUA. Inainte de a face parte din echipa berarilor, Robert Uzuna a lucrat in diplomatie.

Cargill are un nou director general in Romania

Cargill are un nou director general in Romania

Compania Cargill care activeaza pe piata alimentara l-a numit pe Vasile Varvaroi director general in Romania de la 1 iunie.

Varvaroi va coordona, astfel, activitatea locala a companiei, cu accent atat pe afacerile in domeniul cerealelor si semintelor oleaginoase, cat si pe relatia dezvoltata de Cargill cu fermierii locali.

De origine romana, avand peste 10 ani de experienta in cadrul Cargill la nivel local, dar si in Canada, Varvaroi s-a realaturat echipei din Romania in 2012, ocupand o pozitie regionala, de Responsabil pentru Linia de Productie Cereale si Seminte Oleaginoase in Europa Centrala si de Est (Romania, Rusia, Ucraina, Ungaria, Slovacia, Polonia si Bulgaria).

Mircea Vladu se retrage din functia de director executiv al Prestige Tour

Mircea Vladu se retrage din functia de director executiv al Prestige Tour

Mircea Vladu, unul dintre cei mai cunoscuti manageri din turism, se retrage in luna aprilie din functia de director executiv al Prestige Tours, turoperatorul grupului Happy Tour.

Mircea Vladu a fondat Prestige Tours in anul 1990, iar in 2011 a vandut firma catre grupul Happy Tour, detinut de fondul de investitii spaniol GED. In urma vanzarii, Vladu a devenit director executiv al Prestige Tours si a devenit si asociat in Happy Tour Group, scrie Mediafax.

Potrivit surselor citate, Vladu s-a retras din functie din motive personale, dar va ramane in continuare asociat in grupul Happy Tour. El nu a putut fi contactat pana la ora transmiterii stirii.

NNDKP isi consolideaza departamentul de marketing si business development

NNDKP isi consolideaza departamentul de marketing si business development

Casa de avocatura NNDKP si-a consolidat departamentul de marketing si business development prin cooptarea Ancai Toma (foto) in calitate de business development manager.

Ea are o experienta de aproximativ zece ani in coordonarea activitatilor de profil in firme internationale de avocatura, consultanta si institutii financiare, cel mai recent angajator fiind White & Case.

Anca Toma este licentiata a Facultatii de Management a Universitatii Transilvania din Brasov si a urmat mai multe cursuri de specialitate in tara si strainatate. Ea a fost implicata in proiecte locale si internationale cu impact direct in cresterea gradului de vizibilitate si interactiune cu diverse grupuri tinta, inclusiv implementarea unor sisteme de tip "Client Relationship Management" si programe de dezvoltare de bune practici in zona de business development.

Agentia de media MEC o numeste la conducere pe Oana Padure

Agentia de media MEC o numeste la conducere pe Oana Padure

MEC una dintre cele mai mari agentii de media, o desemneaza pe Oana Padure ca fiind noul CEO al MEC Romania. Aceasta va prelua functia la inceputul lunii mai si va raporta direct catre Anna Lubowska, presedinte al MEC in regiunea CEE, dupa ce Bogdan Prajisteanu, cel care a condus mai bine de sase ani MEC Romania si-a anuntat retragerea din companie.

Oana Padure este un profesionist in domeniul comunicarii, avand peste 13 ani de experienta atat in management strategic, cat si in media planning si buying. Oana a ocupat functia de managing director la Media Direction (parte a BBDO Group), din aprilie 2010. Anterior, Oana a lucrat noua ani la DRAFTFCB, unde a avansat ierarhic pana la nivelul de strategic planner director, coordonand atat departamentul de creative strategy cat si pe cel de media planning. Oana este un expert in trasarea viziunii strategice in cadrul industriei, acumuland o buna intelegere globala a business-ului.

Directorul financiar de la BauMax a plecat la Deichmann

Directorul financiar de la BauMax a plecat la Deichmann

Directorul financiar al retailerului de bricolaj BauMax Romania, Radu Stoica, a plecat din companie, iar de la 1 aprilie ocupa o functie similara in cadrul retelei de magazine de incaltaminte Deichmann. Mutarea vine in contextul in care grupul austriac analizeaza iesirea de pe piata locala.

Radu Stoica a ocupat functia de director financiar al companiei de bricolaj din luna ianuarie a anului trecut, iar anterior a detinut functii similare in cadrul grupului german Lidl. In urma cu o saptamana retailerul austriac de bricolaj, care detine 15 magazine in Romania, a anuntat ca va inchide cele 7 magazine pe care le are in Turcia si ca va decide pana la sfarsitul lunii aprilie daca va pastra operatiunile din Europa de Sud-Est, inclusiv Romania.

Ileana Glodeanu este noul partener al casei de avocatura Wolf Theiss

Ileana Glodeanu este noul partener al casei de avocatura Wolf Theiss

Ileana Glodeanu (36 ani) este cel mai nou partener al casei de avocatura Wolf Theiss, numarul partenerilor in biroul din Bucuresti ajungand astfel la cinci.

Ea va coordona un numar de noua avocati din postura de Co-Head al departamentului de Corporate/M&A in cadrul Wolf Theiss & Asociatii SCA.

Glodeanu s-a alaturat ca avocat Senior echipei de M&A a Wolf Theiss Bucuresti in anul 2005, fiind unul dintre avocatii care si-au adus aportul la fondarea si consolidarea biroului local. In anul 2012 a fost promovata in functia de counsel.

Aceasta este o prezenta activa pe piata de avocatura de business si a fost implicata in unele dintre cele mai mari tranzactii realizate in ultimii ani in Romania.

Centrofarm si-a luat director general executiv de la Metro

Centrofarm si-a luat director general executiv de la Metro

Mircea Coman a preluat, din luna martie, conducerea executiva a Centrofarm, din pozitia de director general executiv. Anterior, Coman a ocupat functia de head of regional operations/North, in cadrul Metro Cash&Carry.

Noul directorul general executiv, Mircea Coman, va contribui la strategia de dezvoltare a operatiunilor de retail la nivelul intregii tari si va implementa o forma de comert puternic orientata catre nevoile clientului. In timpul celor 14 ani in grupul METROU, Mircea Coman a dobandit experienta in vazanzi, marketing si negocieri de contracte de amplomare pe segmentul retail si FMCG. Tot el este initiatorului conceptului de franciza La Doi Pasi, franciza de retail in comertul traditional de proximitate, care numara in prezent peste 700 magazine la nivel national.

Sursa foto: Recrutare, Shutterstock