10. Orange

10. Orange

Compania Orange incheie top 10 cei mai doriti angajatori in acest an. Orange a coborat doua pozitii fata de 2013, cand se afla inaintea concurentului Vodafone pe lista studentilor si absolventilor de facultate.

Orange Romania este cel mai mare operator GSM local, iar in 2012 avea aproape 2.800 de angajati in tara noastra, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Finantelor Publice. Orange Romania a fost desemnat "Top Employers 2013" in Europa, din partea institutului CRF, titlu prin care este recunoscut drept angajator de top la nivel european.

Sursa foto: Barbat care vorbeste la telefon/Shutterstock.com

9. Vodafone

9. Vodafone

Vodafone a urcat doua pozitii, de pe locul 11, in preferintele tinerilor. Compania avea la sfarsitul anului 2012 un numar de 2.685 angajati, cu 265 mai putini decat in anul 2008, potrivit datelor de pe site-ului Ministerului Finantelor Publice. Vodafone Romania a lansat in noiembrie 2013 un program prin care angajatii sai pot deveni antreprenori. Prin acest program. reteaua de 200 de magazine proprii ale operatorului poate fi extinsa in sistem de franciza de catre antreprenori, pentru cresterea vanzarilor si obtinerea unui nivel de performanta si eficienta mai bun al canalului de retail.

Sursa foto: Cladirea Vodafone din Bucuresti/Shutterstock.com

8. Coca-Cola

8. Coca-Cola

Coco-Cola a urcat, de asemenea, doua pozitii in topul celor mai doriti angajatori. Coca-Cola HBC Romania are 1.700 de angajati in tara, iar in noiembrie 2013 a ocupat primul loc in topul "Best Companies for Leadership", prima editie locala a studiului realizat de Hay Group.

Sursa foto: Coca-Cola San Francisco/Shutterstock.com

7. Procter&Gamble (P&G)

7. Procter&Gamble (P&G)

De anul trecut, P&G a urcat tot doua locuri in topul preferintelor tinerilor. In 2010, compania avea 145 de angajati si 90 de contractori in Bucuresti.

Foto: Interior sediul P&G Bucuresti

6. OMV Petrom

6. OMV Petrom

Fata de 2013, OMV Petrom a coborat un loc in preferintele tinerilor. Compania OMV Petrom numara aproape 23.000 de angajati in 2011. Grupul petrolier OMV a anuntat ca intentioneaza sa angajeze 1.600 de persoane pana in 2016. Noile posturi scoase la concurs vor fi accesibile si romanilor. Compania cauta persoane cu studii superioare, calificate in domeniul tehnic, pentru Dezvoltarea sectorului de Explorare si Productie.

Sursa foto: Sediul OMV Petrom Bucuresti/Mediafax foto

5. IBM

5. IBM

IBM a urcat o pozitie fata de 2013 in topul celor mai doriti angajatori din acest an. La finalul lui 2012, furnizorul avea pe piata locala aproape de 2.500 de angajati, potrivit unor surse din piata IT.

Sursa foto: Mediafax foto

4. Continental

4. Continental

Compania Continental, producator de componente auto, si-a pastrat pozitia in top. In octombrie 2010 Continental avea 8.300 de angajati in Romania, din care 1.600 in Timisoara. Continental detine opt unitati de productie si trei centre de cercetare si dezvoltare in Timisoara, Sibiu, Carei, Arad si Iasi. Detine o fabrica de anvelope laTimisoara, fabricile de componente industriale Contitech Timisoara, PHX Romania si Phoenix Unio la Carei, in judetul Satu Mare, si uzina de componente autoContinental Automotive Products la Sibiu.

3. Microsoft

3. Microsoft

Si Microsoft si-a pastrat pozitia pe podium. Compania are peste 400 de angajati in Romania. Microsoft a fost numit Cel Mai Dorit Angajator in Romania pentru doi ani consecutive (2011, 2012), potrivit unui studiu realizat de Catalyst Consulting. In 2013, Microsoft a fost pe locul 3 in topul celor mai doriti angajatori din Romania, realizat de Catalyst. De asemenea, in 2012, Microsoft a primit pentru al cincilea an consecutiv distinctia Best European Workplace, din partea Great Place to Work Institute, intr-o analiza realizata asupra a 1500 de companii.

2. Google

2. Google

Si Google si-a pastrat locul doi pe lista preferintelor celor tineri in cautare de loc de munca. Gigantul american avea in 2012, 8 angajati in Romania, iar acestia se afla in singurul sediu local, in Bucuresti, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Finantelor Publice. In 2010, Google a fost cel mai droit angajator din lume, potrivit unui sondaj realizat in randul a 130.000 de cautatori de joburi de pe toate continentele.

Sursa foto: Google.com

1. Oracle

1. Oracle

Tinerii romani au decis: Oracle este cel mai dorit angajator in acest an. Compania isi pastreaza pozitia de lider in topul preferintelor studentilor si absolventilor de studii superioare. Oracle, cea mai mare companie de soft din Romania, a angajat 900 de oameni in trei ani.

Oracle Romania, filiala locala a grupului american Oracle Corporation, a avut in 2012 un numar mediu de 2.184 de angajati, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, mai mare cu 900 de oameni fata de 2009, ca urmare a recrutarilor masive pe care compania le-a facut in centrele de servicii pe care le detine la Bucuresti, potrivit datelor raportate pe site-ul Ministerului de Finante.

Sursa foto: Sediul Oracle in Bucuresti/Mediafax foto

Alti angajatori doriti

Alti angajatori doriti

Topul celor mai doriti angajatori continua cu Renault Romania (pe locul 11), BCR, HP, Emerson, BRD, Unilever, KPMG, Hella, Deloitte si Bosch (pe locul 20), potrivit studiului Brainspotting.

Cele mai dorite industrii de catre tinerii cu background economic sunt Consultanta, Banci/Servicii financiare, Audit/Contabilitate si Media/Marketing/Cercetare de piata/Publicitate. Popularitatea industriei bancare este in continua scadere (37% dintre tineri doresc sa lucreze in Banking, fata de 41% in 2013 si 45% in 2012).

Dezvoltare software, automotive, oil & gas sunt cele mai dorite industrii de catre tinerii cu background tehnic (IT si inginerie). Industria de dezvoltare software si automotive au un trend ascendent. Popularitatea altor industrii – cum ar fi constructiile, scade.

In primii 3 ani de experienta, doar 1 din 3 angajati nu isi schimba locul de munca. Cuvintele asociate cel mai frecvent cu cei mai doriti angajatori sunt profesionalism, seriozitate, performanta, inovatie, dezvoltare, siguranta, putere, stabilitate, success, calitate, creativitate. Exact acelasi procent ca in 2013 (57%) dintre respondenti nu a aplicat inca la un job in cadrul angajatorului lor ideal.

Sursa foto: Femeie care se bucura/Shutterstock.com