Medici specialisti

Medici specialisti

Vrei sa afli cele mai noi provocari si tendintele anului in domeniul resurselor umane? Stii care sunt cei mai importanti factori care influenteaza acest sector? Vrei sa fii la curent cu noutatile din piata muncii? Inscrie-te la cea de-a treia editie a conferintei HR 2.0, eveniment organizat de WALL-STREET.RO miercuri, 28 mai.

Potrivit reprezentantilor Tjobs.ro, 7.268 de romani au aplicat de la inceputul anului pana acum pentru un post de medic specialist in tari ca Franta, Arabia Saudita, Anglia, Germania, Elvetia, Belgia, Suedia, Danemarca si Austria. Salariile variaza in medie intre 5.000 si 7.000 de euro pe luna, dar ajung si la 8.000 de euro lunar in cazul Suediei.

Aplicantii trebuie sa cunoasca limba engleza cel putin la nivelul B2 pentru tari ca Suedia, Danemarca si Anglia sau limba germana la acelasi nivel pentru Germania, Elvetia si Austria si sa aiba cel putin trei ani experienta.

Sursa foto: Medici/Shutterstock.com

Specialisti IT software si hardware

Specialisti IT software si hardware

In domeniul IT peste 1.180 de romani au aplicat in acest an pentru posturi de inginer programator, software engineer si PHP developer in strainatate, potrivit datelor Tjobs.ro.

Posturile de ingineri programatori sunt disponibile in Germania, unde media salariala este intre 2.000 si 2.800 de euro lunar. Romanii s-au mai batut pe posturi de software engineer disponibile in Anglia, unde castiga in medie 2.500 euro pe luna. Si PHP developer este un job vanat de romanii cu studii superioare, iar in cazul posturile la care au aplicat in Germania si Norvegia salariile sunt in jur de 2.500 euro.

Sursa foto: Barbat la calcultor/Shutterstock.com

Ingineri

Ingineri

737 de romani au aplicat pentru postul de ingineri in strainatate. Astfel, inginerii proiectanti de masini, cu un salariu intre 3.000 si 3.500 de euro lunar, sunt cautati in Franta si Anglia, iar inginerii manageri de proiect sunt cautati in Franta, Anglia si SUA, unde salariile variaza tot intre 3.000 si 3.500 euro pe luna.

Si posturile de responsabil calitate siinginer productie mecanica sunt vanate de romani. Astfel de posturi ofera un castig lunar intre 2.500 si 3.000 euro in Irak, Franta, Anglia si SUA. Cei care au aplicat pentru postul de inginer achizitii au gasit joburi in Franta si Anglia cu salarii intre 2.000 si 2.500 euro lunar.

Salarii ceva mai mari, 3.000-3.500 euro lunar, sunt pestru postul de inginer stucturii navale disponibil in Franta.

Sursa foto: Ingineri/Shutterstock.com

Inspectori in industria chimica

Inspectori in industria chimica

Industria chimica si petrochimica se plaseaza pe locul patru dupa numarul de aplicari ale romanilor. Astfel, pentru postul de inspector operator NDT (pentru examinari nedistructive ale materialelor industriale), disponbil in Olanda, au aplicat 137 de oameni. Salariul nu este specificat, insa angajatorul ofera cazare.

Pentru a aplica la acest job, candidatii au nevoie de clasificare de EN ISO 9712 (PT/MT/RT/UT de gradul 2), examenul de protectie a muncii VCA/SCC, carnet de conducere categoria B si sa cunoasca limba engleza sau germana la nivel avansat.

Sursa foto: Tanara inspector/Shutterstock.com

Tehnicieni proiectanti

Tehnicieni proiectanti

Potrivit Tjobs.ro, 107 romani au vrut sa lucreze ca tehnicieni proiectanti in Anglia, unde pot castiga lunar intre 2.500 si 3.000 de euro.

Sursa foto: Tehnician proiectant/Shutterstock.com

Sursa foto: Dream job/Shutterstock.com