1 / 13

1. Cum ajunge un elev sa obtina o medalie la olimpiadele internationale, dincolo de munca depusa?

Denis Turcu: Din punctul meu de vedere, te ajuta intr-o masura destul de mare munca pe care o acorzi domeniului respectiv, dar este nevoie si de putina sansa. Conteaza foarte mult sa ai o zi buna exact in ziua in care este proba. Tu poti sa randament maxim si sa te gandesti la altceva in timpul concursului.


Rares Buhai: Conteaza, bineinteles, toata pregatirea pe care ai acumulat-o, dar este important sa nu se intample ceva in timpul probei ori se poate intampla sa racesti inainte de proba si sa ratezi internationala.


Denis Turcu este din Braila, insa clasa a XII-a a incheiat-o, in acest an, la Liceul International de Informatica din Bucuresti. Denis s-a intors anul acesta cu medalie de argint de la Olimpiada Internationala de Fizica care s-a desfasurat la Astana, Kazakhstan, in perioada 13-21 iulie. Din toamna, tanarul va studia la Universitatea Harvard din SUA si isi doreste sa fie profesor la una dintre universitatile cele mai prestigioase din lume. Pentru participarea la Olimpiada Internationala de Fizica a fost pregatit de profesorii coordonatori ai lotului de fizica Delia Davidescu si Adrian Dafinei. Profesorul Dafinei vine special din Canada pentru a-i pregati pe elevi.


Rares Buhai este elev la Colegiul National "Liviu Rebreanu" din Bistrita. Anul viitor va termina liceul si se gandeste sa plece la studii in SUA. Rares s-a intors si in acest an cu medalie de aur de la Olimpiada de Informatica care a avut loc in Taipei, Taiwan, in perioada 13-20 iulie. Este cel mai medaliat elev roman cu aur la Olimpiada Internationala de Informatica, de unde a adus 8 medalii de aur.


Explicatie foto: Denis Turcu (al treilea, stanga) alaturi de ceilalti olimpici si profesorii cordonatori din lotul pentru Olimpiada Internationala de Fizica, premiati de eMag pentru rezultate

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri