Sallie Krawcheck, presedinte 85 Broads

Sallie Krawcheck, presedinte 85 Broads

Este una dintre cele mai puternice femei de pe Wall Street si a devenit cunoscuta ca director executiv al companiei Sanford C. Bernstein & Co. si mai apoi ca sefa a bancii de investitii si wealth management la Banca Americii. Anul acesta, a fost numita cea mai creativa persoana din mediul de afaceri, insa puterea ei nu a putut contracara decizia de inlaturare de la conducerea diviziei de wealth management a companiei Merrill Lynch in 2011. Krawcheck isi aminteste de acea decizie ca fiind un "pumn in stomac" pentru ea.

"Am fost anuntata cu 20 de minute inainte de anuntul oficial; nu am putut sa imi sun tatal, asa ca a aflat despre asta de la televizor. Poate intr-un mod mai putin intuitiv, aceasta decizie m-a facut sa plec mai usor din companie; adevarul dureros era ca mi-am petrecut mai mult timp cu oamenii de acolo decat cu propria familie si ca acel job primea cea mai mare parte a atentiei mele", isi aminteste femeia de afaceri.

In 2013, Krawcheck a cumparat organizatia 85 Broads, dedicata femeilor din mediul de afaceri, si a reusit sa creasca veniturile acesteia cu peste 100%.

Sursa foto: Sifma.

Mark Cuban, detinator Dallas Mavericks, presedintele AXS TV si investitor intr-un show ABC

Mark Cuban, detinator Dallas Mavericks, presedintele AXS TV si investitor intr-un show ABC

Pe Mark Cuvan, un investitor priceput, il putem vedea in fiecare vineri seara in emisiunea Shark Tank difuzata pe ABC. El nu a fost insa dintotdeauna omul de succes care este acum. In anii 1980, acesta dormea pe podeaua unui apartament mic din Dallas, pe care il impartea cu cinci prieteni si lucra ca vanzator la un magazin de calculatoare.

De la 18.000 de dolari pe an la 2 milioane de dolari in urma unei singure vanzari

Cuban castiga atunci 18.000 de dolari pe an, plus comisioane, asa ca atunci cand a avut sansa de a incheia o afacere de 15.000 de dolari din care urmau sa-i revina 10%, el a rugat un coleg sa-i tina locul la munca. A doua zi a fost concediat, insa in loc sa se lase doborat de aceasta lovitura, Cuban s-a decis sa nu mai lucreze niciodata pentru cineva.

"Am fost extrem de incantat", marturiseste acesta. "Cea mai mare frica a mea era aceea de a ramane acolo".

La mai putin de un deceniu dupa acest episod, Cuban si-a vandut prima companie, MicroSolutions, tranzactie care i-a adus 2 milioane de dolari.

Sursa foto: Shutterstock.

Kathryn Minshew, fondator si director al companiei The Muse

Kathryn Minshew, fondator si director al companiei The Muse

Inainte de a avea succes in The Muse, companie care se ocupa de consiliere in cariera, Minshew a avut o alta companie, in care si-a investit economiile agonisite de-a lungul intregii vieti. Intr-o dimineata, in 2011, a descoperit insa ca a fost data afara din sistem de catre fostii colegi.

"Unori glumesc si spun ca, atunci cand mi-am pierdut prima companie, mi-am petrecut primele trei saptamani osciland intre pozitia fetusului si o tabla stearsa. Acele zile au fost ingrozitoare si m-am simtit umilita in fata echipei pe care chiar eu am recrutat-o, dar si in fata prietenilor si a familiei. Nu puteam sa cred ca am decazut atat", rememoreaza Kathryn Minshew.

"Alaturi de cofondatorul firmei, Alex, care era in aceeasi situatie, am inceput sa ne gandim la o idee foarte periculoasa: de ce am avea nevoie sa o luam de la capat? In cele din urma, raspunsul a devenit evident si am simtit ca suntem capabili. Cateva zile mai tarziu, a aparut The Muse", relateaza ea.

Dupa cateva luni, compania lui Minshew avea finantari de 2 milioane de dolari.

Sursa foto: Shutterstock.

Abtin Buergari, fondator si presedinte Modus Ediscovery

Abtin Buergari, fondator si presedinte Modus Ediscovery

Cand Buergari studia dreptul, a fost angajat de o companie care se ocupa de "descoperiri in mediul electronic", ceea ce presupunea verificarea de emailuri, mesagerie instanta si alte documente, in cautarea unor informatii utile pentru litigii.

Cand un client i-a cerut sa gaseasca anumite documente cat mai repede posibil si fara sa faca risipa de costuri, Buergari l-a intrebat pe seful sau daca poate folosi o anumita tehnologie care sa-i usureze procesul, insa a fost refuzat din cauza ca scaderea costurilor nu era permisa.

Atunci cand totul pare greu trebuie doar sa ramai puternic.

Buergari nu a fost de acord cu modul de gandire a sefului, si-a dat demisia, si a devenit consultant, pentru a putea sa incerce acea tehnologie. In acel moment, fostul angajator a decis sa il dea afara si sa il dea in judecata, actiuni in urma carora Buergari a fost nevoit sa sa renunte la facultate si la cardurile de credit, ceea ce l-a determinat sa incerce sa-si faca o companie proprie.

"Atunci cand totul pare greu...trebuie doar sa ramai puternic. In acele momente iti dai seama ca poti fi managerul care duce compania mai departe", spune acesta.

Anul trecut, compania lui Buergari a fost listata intr-un top al primelor 5.000 de companii cu cea mai rapida dezvoltare, cu vanzari de 18 milioane de dolari si o crestere de 1.120% in ultimii trei ani.

Sursa foto: Shutterstock.

Anthony Saladino, cofondator si director al Kitchen Cabinet Kings

Anthony Saladino, cofondator si director al Kitchen Cabinet Kings

Saladino isi descrie experienta concedierii la fel cum o face Sallie Krawcheck, ca o "lovitura in stomac", insa recunoaste ca daca nu era concediat, nu ar fi intrat in lumea antreprenoriatului.

"La cateva ore dupa ce socul initial a trecut, s-a instalat nerabdarea. Nu aveam economii substantiale de rezerva, asa ca odata cu pierderea venitului am inceput sa imi fac griji daca imi voi putea plati facturile lunare", isi aminteste Saladino, care spune ca a fost concediat din cauza unor probleme personale pe care fostul sef le avea cu cineva din familia sa.

Dupa ce a fost concediat, Saladino a decis sa isi infiinteze propria companie pentru a obtine un control mai bun asupra destinului propriu si astfel a luat nastere compania sa de e-commerce prin care vinde mobila de bucatarie si baie in intreaga lume.

Sursa foto: Shutterstock.

Sursa foto: Om de afaceri/ Shutterstock