1 / 4

Angajatorii nu ii ajuta sa isi defineasca drumul in cariera

Un studiu realizat anul acesta de reteaua profesionala LinkedIn pe baza raspunsurilor a peste 10.500 de angajati care si-au schimbat joburile arata ca 59% dintre ei au luat aceasta decizie pentru ca au primit oportunitati mai bune si mai solide pentru a-si construi o cariera.


Peste jumatate (54%) au luat decizia sa schimbe locul de munca pentru un salariu mai bun, scrie Business Insider.


Oportunitatea de a creste si de a-si urma drumul in cariera este foarte importanta pentru angajati, care asteapta sa vada de la angajatori ca ii sustin pentru ca aceste lucruri sa se intample in interiorul companiei.


Pentru a-i ajuta pe angajati sa isi defineasca traseul in cariera, angajatorii trebuie sa ii intrebe ce au nevoie. Fiecare angajat are propriile sale obiective si asteptari in viata profesionala, iar daca angajatorul nu discuta cu el, nu poate sa ia parte la avansul omului..


Asadar, primii pasi trebuie sa tina de initierea unui dialog cu fiecare angajat despre ce vrea sa faca in urmatorii cinci, 10 si 15 ani. Afla ce abilitati vor sa isi dezvolte si spune-le ce le lipseste pentru a fi de succes. Apoi dezvolta un plan si urmareste-le progresul.


Cel mai important, ofera-le instrumentele care le sunt necesare. Pune-le la dispozitie traininguri de leadership, schimb de experienta intre departamente si programe de mentorat.


Toate acestea ii vor ajuta sa isi atinga tintele si pe angajatori sa retina oamenii talentati si cu performante ridicate.


Foto: Creativa Images, Shutterstock

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri