1 / 4

Interim managerii angajati supra-calificati si supra-remunerati

In cazul expatilor - manageri straini relocati in Romania pentru un mandat interimar - castigurile depind de o serie de factori, printre care tara de provenienta, amplitudinea proiectului, perspectivele de
loializare a clientului.

“Interim managerii castiga mai bine decat media pietei. De exemplu, media salariilor interim managerilor expati depaseste 250 de mii de euro brut anual. Limitele superioare, desi putine ca numar, depasesc cu mult chiar si aceasta medie”, subliniaza Fedorovici.

Nevoia unui interim manager apare cand compania simte lipsa unei persoane cu know-how si eficienta, care sa poata indeplini in cel mai scurt timp (6-12 luni) un set de target-uri, greu de atins.

“Adevaratii manageri interimari sunt foarte putini si provin intotdeauna din randurile managerilor foarte buni. De fapt, de cele mai multe ori, interim managerul este un manager obisnuit, deloc tanar, care a lucrat in foarte multe industrii si care are o experienta variata”, considera head-hunter-ul George Butunoiu (foto).

Interim managerul este, de fapt, un manager supra-calificat pe pozitia pe care o acopera. Fara a avea nevoie de o perioada lunga de acomodare sau invatare, in momentul in care preia fraiele unei companii sau ale unui proiect, acesta stie ca poate indeplini targetul fixat de companie la o eficienta maxima. Implementarea optima a unui proiect sau atingerea target-urilor nu se pot calcula insa intr-o perioada scurta de timp, ci in intervale temporale largi.

“Nu poti evalua eficienta unui interim manager in termen de costuri versus rezultate imediate pentru ca indicatorii vor fi extrem de defavorabili cu costurile implicate. Rezultatele lor sunt gandite doar pe temen lung si din acest punct de vedere, solutia de interim management este gandita ca investitie”, explica Fedorovici.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri