1 / 4

Mai multe proiecte pentru vanatorii de manageri

Contractia pietei de la inceputului anului, usoara revenire din lunile de vara si cresterea numarului de proiecte in septembrie si octombrie impulsioneaza companiile de executive search sa creada intr-o recuperare economica rapida in anul 2010.

Dupa o scadere a numarului de noi proiecte in vara si in septembrie, compania de executive search Antal International Network a resimtit o infuzie de optimism spre sfarsitul toamnei. Activitatea companiei s-a intensificat, conform Irinei Vasile, country managerul companiei, care crede ca anul viitor va aduce o intrare in normalitate a mediului business.

“Decizia de a angaja manageri se leaga de planurile pentru anul 2010. Se doreste aducerea la conducere a persoanelor capabile sa creasca cifra de afaceri, chiar si dupa o perioada de stagnare a pietei”, sustine si Mihaela Scarlat (foto), executive researcher la Advice Human Resources, partener al EMA Partners International.

Desi la inceputul acestui an preconiza o scadere a pietei de executive search de aproape 75%, head-hunter-ul George Butunoiu si-a imbunatatit prognoza pe masura ce ne apropiem de anul urmator.

“Daca tragem linie acum - la aproape 11 luni trecute din 2009 – piata de executive search a inregistrat o scadere de 40-50% a numarului de proiecte”, afirma el.

Dupa o luna ianuarie prolifica, incheierea a 25 de proiecte in valoare totala de 300.000 de euro in aceasta vara, Butunoiu apreciaza ca firma sa, George Butunoiu Ltd, va incheia anul cu o cifra de afaceri cu 30% mai mica decat in 2008.

Similar, Advice Human Resources, care afisa o contractie de 30% a business-ului in vara, si-a largit in aceasta toamna portofoliul de clienti. “Cele mai multe cereri le-am primit spre sfarsitul verii, dupa perioda concediilor. In prezent, numarul cererilor este dublu fata de lunile iunie, iulie, august”, afirma Scarlat.

Proiectele companiei in aceasta toamna se axeaza pe cautarea unor noi manageri in industriile farmaceutica, FMCG, Oil&Gas sau Big 4, dar si in domeniul constructiilor. “Chiar daca acest sector a avut de suferit acut in prima jumatate a anului 2009, in prezent unele companii mizeaza pe cresterea vanzarilor”, continua Scarlat.

Pentru companiile de executive search Antal International Network si Alexander Huges valul de noi proiecte a fost resimtit mai puternic in a doua parte a toamnei. Conform Danei Patrichi, manager partner al Alexander Huges, birourile din Europa ale companiei au deja un numar sporit de proiecte in toamna si se asteapta la o revigorare a pietei in 2008.

Business-ul vanatorilor de manageri isi revine din amorteala




Inapoi la articol

Setari Cookie-uri