3 / 7

Ce probleme au tinerii aflati in cautarea unui loc de munca

Printre problemele cu care se confrunta tinerii aflati in cautarea unui loc de munca se numara reticenta angajatorilor fata de cei fara experienta, neseriozitatea firmelor de recrutare implicate in procesul de selectie al candidatilor, precum si lipsa de coerenta in procesul de recrutrare manifestata de catre companiile angajatoare.

Alexandra, 24 de ani, s-a angajat recent in cadrul unei companii cu activitati in sfera IT, jobul pe care l-a obtinut presupunand introducerea unor date in computer, cu ajutorul unor programe customizate.

In obtinerea jobului, pentru care a trecut diverse etape, precum si o perioada de training, totul avand o durata de cateva saptamani,cel mai mult a cantarit faptul ca vorbeste foarte bine atat enegleza, cat si franceza.

A absolvit in urma cu aproape doi ani Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA), iar de atunci a lucrat cateva luni ca secretara. Dupa ce a parasit jobul de secretara (contractul pe care l-a semnat a fost unul pe o perioada determinata) a incercat mai mult de jumatate de an sa-si gaseasca un loc de munca. A folosit atat site-urile de recrutare, cat si site-urile companiilor care faceau angajari, precum si ofertele firmelor de recrutare.

“Au fost destule situatii in care mergeam la un interviu, la finalul caruia mi se spunea ca voi fi contactata intr-o anumita zi, dar eram sunata mult mai tarziu sau pur si simplu nu mai primeam niciun feedback. De asemenea, mi s-a intamplat sa merg la un interviu pentru o anumita pozitie, iar odata ajunsa eram informata ca de fapt era vorba de un alt job, dar ca pot participa la interviu, desi eu nu indeplineam cerintele respectivului angajator”, afirma Alexandra.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri