1 / 4

Cinci mutari de top

Cea mai importanta si surprinzatoare mutare din trimestrul al treilea a fost inlocuirea Ancai Dumitru, directorul general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), cu Valentin Ionescu (foto).

In varsta de 38 de ani, Ionescu aduce la BVB experienta acumulata pe bursele din Praga si Viena, dobandita in cadrul unor cunoscute institutii financiare, din domeniul bancilor de investitii si al societatilor de brokeraj, precum Euroinvest Bank AG Viena si Wood & Company Financial Services a.s. Praga

In vara acestui an, el a inceput o colaborare cu Erste Group, pe zona de retail a departamantului de piete financiare din BCR. De asemenea, Valentin Ionescu a candidat in prima parte a lui 2010 si pentru un loc in Consiliul Bursei de Valori Bucuresti.

Este absolvent al facultatii de comert din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti (ASE) si detine o diploma de Master of Business Administration (MBA) eliberata de CNAM Paris si de ASE.

De asemenea, s-a specializat in finante – administrarea de portofoliu la universitatea americana Georgetown si in managementul bancar, la furnizorul de servicii educationale Codecs Romania.

O alta mutare importanta petrecuta in T3 a fost numirea lui Marinis Stratopoulos, 46 de ani, la conducerea Bancii Romanesti.

Dupa plecarea lui Andreas Maragkoudakis, fostul director al bancii in interimatul la conducerea institutiei a fost asigurat, din vara lui 2009, de Crina Cosma , din pozitia de director general adjunct.

Stratopoulos nu detine pentru prima data o functie de conducere in Romania, el ocupand anterior si pozitia de director general al Egnatia Bank.

Topul celor mai importante trei mutari este completat de Alexander Hergan, unul din cei mai discreti investitori din imobiliare, care a renuntat la sefia grupului Avrig 35, dezvoltatorul cladirilor Charles de Gaulle Plaza si Bucharest Tower Center.

In varsta de 63 de ani, Hergan a fost inlocuit de Haydn Wright, 47 de ani, cu o experienta de peste 25 de ani in real estate.

Sectorul auto isi revendica o alta schimbare importanta a celui de-al treilea trimestru, dupa ce Compania Nationala de Vanzari a Ford Romania a anuntat ca Paul Flanagan a fost inlocuit de Henrik Nensen.

In ultima pozitie ocupata, Nensen a fost de responsabil pentru lansarea produselor pe piata in cadrul Diviziei de Vanzari si Marketing a Ford Europa.

Ultima schimbare importanta din T3 il are in prim plan pe Marius Hagger, directorul general al Ringier Romania, editorul tabloidului Libertatea.

Inlocuitorul lui Hagger, ce va ocupa o functie in cadrul grupului elvetian Ringier, va fi anuntat pana la sfarsitul anului.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri