1 / 4

Inceput de drum

Originara din Constanta, Angela Cretu a absolvit Facultatea de Cibernetica Economica din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti, fiind pasionata de matematica si fizica.

A lucrat inca din timpul facultatii, in domeniul vanzarilor. Vindea aproape orice – calculatoare, time-share, tigari, software, cosmetice. Nu era interesata sa isi schimbe job-ul din vremea respectiva, insa o colega a comentat un anunt aparut in ziar ca fiind “inedit”.

“Era anuntat postul de director zonal de vanzari pentru o companie care se dorea nu numai un producator si retailer de cosmetice, dar si miscare sociala dedicata imbunatatirii conditiilor de viata si de cariera a femeilor. Parea aproape incredibil. M-am dus la interviu dintr-o imensa curiozitate”, isi aminteste Angela Cretu.

In primii doi ani in cadrul Avon a ocupat pozitia de director de zona in judetul Constanta. Apoi, pentru ca zona pe care o conducea a devenit cea mai buna din tara, a fost promovata division sales manager pentru o treime din suprafata tarii si dupa inca un an a plecat in Serbia si Muntenegru pentru a deschide business-ul de acolo din pozitia de national sales director.

Dupa trei ani, Angela Cretu a fost promovata in pozitia de country manager si mai tarziu a revenit in tara ca director general Avon Romania. Dupa alti trei ani, a reusit alaturi de echipa sa modernizeze modelul de business in 100% digital, un proiect adoptat de companie la nivel global. Prin urmare, aria de responsabilitate i s-a extins la zece tari in sud-estul Europei.

Urmatorul pas a fost cel de vicepresedinte business model innovation in New York.

“Dupa un an si jumatate in care am construit strategia digitala globala, m-am reintors in rolul pe care il iubesc si anume lider operational, rolul in care am contact direct cu business-ul si piata cu care lucrez”, declara Angela Cretu.

In prezent, romanca de 37 de ani conduce grupul est european compus din Rusia, Ucraina, Kazahstan, Georgia, Kirghistan si alte tari precum Mongolia si Belarus. Vorbim de un portofoliu de peste 1,2 mld. dolari.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri