1 / 5

Radu Florescu - SAT in State

Radu Florescu, managing director si CEO Centrade Saatchi & Saatchi, a absolvit liceul Cohasset (scoala publica) de langa Boston - orasul in care s-a nascut si a petrecut cea mai mare parte a copilariei. El si-a luat examenele SAT in 1979, in acelasi an in care a absolvit liceul.

Examenele de la finalul liceului au variat de la matematica la istorie. Au fost examene normale de final de an, nu SAT, si s-a pregatit ca pentru orice examen.

In opinia lui Radu Florescu, rezultatele slabe din Romania sunt ingrijoratoare. “Nu poti sa nu te gandesti la impactul pe care media, retelele de socializare, privitul la TV, il au asupra timpului dedicat de tineri studiului. Este un fenomen pe care il experimentez cu fiii mei. Mai multe posibilitati de distractie inseamna mai putin timp petrecut studiind. Nu cred ca e o problema legata strict de Romania, e un fenomen universal”.

Radu Florescu crede ca sistemul romanesc de invatamant este similar cu cel francez. Este rigid, orientat spre disciplina si foarte teoretic, ceea ce reprezinta o slabiciune a celui american. “In ceea ce priveste invatamantul universitar, lucrurile stau invers - sistemul american este mai bun. O programa scolara bazata pe rigoare si disciplina este potrivita pentru elevii care invata. Necesita concentrare si multa munca pentru a reusi”, afirma Radu Florescu.

La ce scoli studiaza copiii lui Radu Florescu si dupa ce criterii le-au ales? Fiul cel mai mare studiaza la Universitatea Vermont. Are doua specializari: istorie si studii internationale. Fiul cel mijlociu invata la un internat din Marea Britanie- din nou cu un program rigid si disciplinat, iar cel de-al treilea fiu invata la Scoala Internationala din Paris.

In ceea ce priveste criteriile de selectie, Universitatea din Vermont este cea mai buna universitate publica din Statele Unite, cunoscuta pentru studii de mediu. “Celelalte scoli au fost usor de ales: m-am uitat pe lista universitatilor la care au fost admisi elevii dupa absolvire. Cunosc sistemul universitar bine (tatal meu a fost profesor universitar) si stiu ce scoli sunt bune si care nu”.






Inapoi la articol

Setari Cookie-uri