1 / 4

O romanca in conducerea multinationalei de bere StarBev

Marilen Kenington, 42 de ani, a ajuns intr-un deceniu de la director al departamentului juridic si corporate affairs al InBev Romania in prima linie de management a unui gigant din industria bunurilor de larg consum cu sediul central in Praga: StarBev.

Marilen Kenington (fosta Popa) a fost vreme de sapte ani legal&corporate affairs director al InBev Romania, producatorul Bergenbier, dupa care in martie 2008 a plecat in Rusia, fiind promovata pe pozitia de vicepresedinte juridic pe zona Europei Centrale si de Est. “La Moscova muncesti si apoi stai in trafic. In Praga am mai mult timp liber, mai ales pentru a descoperi acest oras care are multe de oferit”, spune Kenington.

Ascensiunea romancei nascuta in orasul Bacau nu s-a oprit in Rusia, iar in luna ianuarie a anului 2010 a mai urcat o treapta in ierarhia InBev. Ea a fost avansata intr-o functie-cheie la nivelul grupului, preluand conducerea a trei departamente: legal, HR si corporate affairs.

Promovarea managerului roman avea loc la trei luni luni dupa ce Anheuser-Busch InBev vindea pentru 1,5 miliarde de euro operatiunile din Europa Centrala si de Est, inclusiv pe cele din Romania, catre fondul de private equity CVC Capital Partners. Dupa tranzactie, compania preluata trece printr un proces de rebranding, astfel incat pe cartea de vizita a lui Marilen Kenington scrie acum “Chief HR, Legal & Corporate Affairs Officer Starbev”. Ea are in subordine opt manageri din fiecare filiala a grupului StarBev. “Echipa mea este prezenta in toate tarile noastre. Directorii juridici si de HR imi raporteaza direct. In orice tara in care ma duc, am propria echipa”.

Citeste aici un interviu acordat de Marilen Kenington publicatiei noastre.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri