Marius Locic

Marius LocicNumele lui Marius Locic este legat de peste 10 ani de real-estate-ul din Capitala, cu agentii si proiecte de dezvoltare imobiliara.

Marius Locic avea planuri mari de dezvoltare pe piata bucuresteana in perioada boomului imobiliara. In 2006, Locic planuia sa investeasca peste 100 mil. euro in mai multe proiecte rezidentiale, dar si intr-un proiect de birouri in zona Barbu Vacarescu. Investitia nu a fost insa finalizata.

El a fost condamnat in aceasta vara la 4 ani de inchisoare cu executare in dosarul in care a fost condamnat si senatorul Catalin Voicu. Decizia nu a fost definitiva.

Sursa foto: AgerPres.

Dumitru Crestin

Dumitru CrestinOmul de afaceri Dumitru Crestin este de asemenea un personaj controversat, numele sau aparand in mai multe scandaluri, atat la finalul anilor '90 , cat si mai recent, anul acesta, cand a fost trimis in judecata, acuzat de complicitate la abuz in serviciu, in dosarul in care este acuzat fostul director general al CFR, Mihai Necolaiciuc.

Unul dintre cele mai mari business-uri de care este legat, indirect, numele lui Dumitru Crestin este compania Scandia.

In actionariatul Scandia Romana si Scandia Food apar companii inregistrate in Elvetia, dar si Ileana Viorica Crestin, sotia omului de afaceri Dumitru Crestin.

Scandia Food e detinuta de Daim Imobiliara, cu 13,9%, Elsaco 2005, cu 61%, si Scandia Romana cu 24,8%.

Elsaco 2005 este detinuta in proportie de 50% de Daim Imobiliara si 50% de Aclam Imobiliara.

Daim Imobiliara este detinuta in proportie de 60% de o societate inregistrata in Elvetia, restul de 40% fiind detinut de Viorica Ileana Crestin, sotia lui Dumitru Crestin. Aclam este detinuta in proportie de 15% de Claudia Gaspar si restul actiunilor apartinand unei companii din insulele Virgine.

Scandia Romania este detinuta 80% de Elga Comert, companie controolata de o firma inregistrata in Elvetia, 15% din companie fiind in portofoliul Spot Industrial, companie controlata de Investment Group, detinuta la randul ei de o societate din Cipru.


Vasile Crestin

Vasile CrestinVasile Crestin, fratele lui Dumitru Crestin, este implicat, la randul sau in afaceri controversate, alaturi de fratele sau. Unul dintre cele mai mari scandaluri in care apare numele lui Vasile Crestin, este o ancheta DNA de la mijlocul anilor 2000, care implica SRI Prahova. Vasile Crestin a fost audiat in acest dosar ca invinuit.