"Grinch a furat Craciunul"

"Grinch a furat Craciunul""Grinch a furat Craciunul" este productia cinematografica cu subiect central Craciunul care a avut cele mai mari incasari. Astfel, pelicula cu Jim Carrey a incasat in cinematografele din intreaga lume peste 345 mil. dolari. Bugetul productiei a fost de 123 mil. dolari.

Povestea morocanosului care uraste Craciunul este pe primul loc in topul care nu include "Singur Acasa", film care este considerat de box-office-ul Mojo un film a carui actiune are loc in perioada Craciunului, dar care nu are ca subiect central aceasta sarbatoare.

"A Christmas Carol"

"A Christmas Carol"Animatia din 2009 este in topul filmelor despre Craciun cu cele mai mari incasari. Cu un buget de 200 mil. dolari, filmul a avut incasari de 325 mil. dolari la nivel global. Animatia, care se bucura de vocea lui Jim Carrey, se bazeaza pe povestea batranului Scrooge si a spiritelor care il viziteaza pentru a-i salva sufletul.

"Polar Express"

"Polar Express"Animatia "Polar Express" este pe locul doi in topul filmelor despre Craciun. Productia a avut un buget de 163 mil. dolari si a incasat la nivel global peste 307 milioane dolari. Filmul prezinta povestea unor copii care se imbarca intr-un tren magic, care ii duce la Polul Nord, casa lui Mos Craciun.

"Elful"

"Elful""Elful" este pe locul 4 in top cu incasari de peste 220 mil. dolari, la nivel global. Filmul din 2003, distribuit de New Line, a avut un buget de doar 33 mil. dolari. Filmul cu Will Ferrell, este povestea unuia dintre elfii lui Mos Craciun care isi descopera adevarata identitate de om si merge in New York sa isi intalneasca tatal.

"Santa Clause"

"Santa Clause"Filmul "Santa Clause", din 1994, cu Tim Allen in rolul principal este in top 5 productii despre Craciun. Productia cinematografica cu un buget de doar 22 mil. dolari a incasat la nivel global peste 189 mil. dolari. Partea a doua a filmului este pe locul urmator in top. "Santa Clause 2", din 2002, a avut incasari globale de peste 172 mil. dolari, la un cost de productie de 65 mil. dolari. Filmul prezinta povestea unui barbat care il omoara pe Mos Craciun din greseala si apoi este fortat sa ii locul.