Mircea Dinescu: Mai ramane ca primaria sa se ocupe si de inmormantari

Mircea Dinescu: Mai ramane ca primaria sa se ocupe si de inmormantari"Este ridicol ca primaria hotaraste unde sa se faca nunti. Mai ramane sa se ocupe si de inmormantari", a declarat poetul Mircea Dinescu, proprietarul unui restaurant din Centrul Istoric.

El a adaugat ca inchiderea teraselor la ora 22:00 aminteste de Nicoale Ceausescu.

"Mai ramane sa avem si televiziune partial color si suntem pe drumul cel bun", a mai spus el.

Mugur Mihaescu: Este o "idiotenie"

Mugur Mihaescu: Este o "idiotenie"Mugur Mihaescu, fostul component al grupului umoristic "Vacanta Mare", care detine un pub in zona, afirma ca inchiderea teraselor la ora 22:00 este o "idiotenie".

"Este o idiotenie fara margini. Centrul Vechi s-a dezvoltat tocmai prin viata de noapte. In aceasta zona nu sunt foarte multi locuitori pe care sa ii deranjeze terasele, doar vreo 20 de familii. Asociatia noastra se va opune acestei masuri, iar de zilele Bucurestiului vom inchide toate barurile", a mai spus Mihaescu, care conduce Asociatia Investitorilor din Centrul Istoric.

Sursa foto: Facebook

George Marginean: Mai bine primaria s-ar ocupa de hotii de buzunare din Centrul Vechi

George Marginean: Mai bine primaria s-ar ocupa de hotii de buzunare din Centrul VechiGeorge Marginean, proprietarul Karpaten Turism, cea mai mare agentie din Romania specializata in incoming, spune ca Centrul Vechi a devenit in ultimii ani noua atractie turistica a Capitalei si ca aproximativ 8 din 10 turisti care vin in Bucuresti ajung si in aceasta zona.

"Dupa ce ne-am chinuit atatia ani sa facem Centrul Vechi cunoscut, acum il inchidem la ora 22:00, ca pe timpul lui Ceausescu. Asta va afecta puternic turismul. Decat sa inchida barurile la ora 22:00, mai bine primaria s-ar ocupa de hotii de buzunare din Centrul Vechi", a mai spus Marginean.

Alin Burcea: Eu cred ca este o eroare

Alin Burcea: Eu cred ca este o eroareAlin Burcea, proprietarul agentiei de turism Paralela 45, califica inchiderea teraselor drept o prostie.

"Eu cred ca este o eroare, este o propunere facuta de vreun consilier, dar nu va trece. Brandul zonei respective este dat tocmai de terasele si barurile deschise pana tarziu. Daca le inchidem ne intoarcem pe vremea lui Ceausescu", crede Burcea.

FPTR: Aceasta zona plina de baruri diferentiaza Bucurestiul de celalalte capitale europene.

FPTR: Aceasta zona plina de baruri diferentiaza Bucurestiul de celalalte capitale europene.Centrul Vechi, o atractie turistica importanta a Capitalei, trebuie sa ramana deschis pana la ultimul client, crede si Dragos Raducan, vicepresedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).

"Inchiderea teraselor la ora 22:00 ar avea efect negativ. Pe timp de noapte, Bucurestiul nu are ce sa arate. Aceasta zona plina de baruri diferentiaza Bucurestiul de celalalte capitale europene. Daca noi o inchidem, ramanem cu niste atractii banale", a mai spus el.

Detalii despre propunere

Detalii despre propunerePrimaria Capitalei a propus ca cele mai multe terase din Centrul Istoric sa functioneze, intre 15 martie si 15 noiembrie, doar pana la ora 22.00 si sa nu organizeze nunti sau botezuri, proiectul fiind in dezbatere publica pana in 25 ianuarie.

Exceptie de la aceasta regula vor face terasele de pe strazile din perimetrul delimitat de strazile Lipscani, Bulevardul I.C. Bratianu, Splaiul Independentei si Calea Victoriei, care vor putea functiona pana la ora 24.00 in timpul saptamanii, in weekend programul putand fi extins pana la ora 1.00.

Si spectacolele live organizate pe terasele sezoniere se vor termina la ora 22.00, fiind interzisa organizarea evenimentelor festive private, printre care si nunti sau botezuri.

In ceea ce priveste interdictia organizarii de nunti, parerile sunt impartite. Proprietarii de restaurante nu sunt de acord cu initiativa, in timp ce turoperatorii cred ca nuntile organizate intr-o zona turistica deranjeaza turistii si trebuie interzise.

Potrivit documentului, terasele din Centrul Istoric pot fi realizate doar pe amplasamente avizate de Directia Generala Dezvoltare Urbana din cadrul Primariei Capitalei, ascestea urmand sa fie atribuite fara licitatie publica, in ordinea cronologica a solicitarilor.

Regulamentul mai stabileste faptul ca, pe strazile fara trotuare, amplasarea teraselor se avizeaza si cu conditia pastrarii, pe mijlocul strazi, a unei zone libere pentru circulatie cu latimea minima de patru metri, necesara interventiilor de urgenta. In cazul in care configuratia strazii nu permite acest lucru, amplasarea teraselor este interzisa.

Totodata, pe strazile cu trotuare, amplasarea teraselor de face numai pentru cele care au trotuare cu latimea minima de trei metri, acestea urmand sa fie avizate si cu conditia pastrarii, pentru circulatia pietonala in dreptul terasei, a unei zone libere cu latimea minima de 1,5 metri.

Cei care incalca aceste prevederi ar urma sa fie sanctionati cu amenzi cuprinse intre 1.000 si 3.000 de lei.