1 / 6

Hidroelectrica

Hidroelectrica este cap de lista in asa-zisul top al „celor mai importante cazuri de coruptie politica si institutionalizata”, potrivit premierului Victor Ponta.

Compania de stat a fost grav prejudiciata in ultimii ani de contractele neprofitabile de vanzare de energie pe care le-a semnat cu diverse societati. Pe cat de reale sunt acuzele lui Ponta, premierul uita totusi sa mentioneze ca o parte din contracte, precum cel cu binecunoscuta firma Energy Holding, au fost semnate si la inceputul lui 2004, cand Guvernul era condus de liderul PSD Adrian Nastase.

Pierderile suferite de Hidroelectrica in urma contractelor paguboase semnate cu „baietii destepti” au insumat 1,1 mld. euro in perioada 2006-2012, potrivit estimarilor facute de administratorul judiciar Remus Borza.

Anul trecut Guvernul Ponta a trimis Hidroelectrica in insolventa, mai multe contracte semnate cu „baietii destepti”, printre care chiar si cel cu Energy Holding, fiind denuntate de catre administratorul judiciar.

Si Traian Oprea, fostul sef al Hidroelectrica in timpul mandatului caruia a fost semnat contractul cu Enegry Holding, este judecat intr-un dosar penal. Oprea este acuzat de subminarea economiei nationale, in dosarul baietilor destepti de la Hidroelectrica.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri