In ce tara vor romanii sa munceasca

In ce tara vor romanii sa munceascaGermania este preferata de jumatate dintre respondenti, pe cand Marea Britanie este preferata de 41 % dintre acestia.

Franta este urmatoarea clasata, cu 31 % dintre optiuni, iar Norvegia a primit 29 % din voturi. SUA a primit acelasi numar de voturi pe care l-a primit Spania, iar 11 % dintre respondenti au ales alte tari.

Cei care optat pentru raspunsul „alte tari” au completat si numele acestora. Astfel ca, in preferintele romanilor, se regasesc tari ca: Finlanda, Olanda, Australia, Polonia si Elvetia.

Pozitii care ii intereseaza pe romani

Pozitii care ii intereseaza pe romani62% dintre respondenti prefera pozitiile destinate personalului calificat si/sau cu studii medii.

21 % dintre respondenti au ales pozitiile destinate celor cu studii superioare, iar 17 % dintre respondenti au ales pozitiile destinate personalului necalificat.

Ce salarii tintesc romanii in strainatate

Ce salarii tintesc romanii in strainatate11% dintre romani ar pleca la munca in alta tara pentru un salariu de pana la 1.000 de euro net, lunar, in timo 68% accepta un salariu cuprins intre 1000 si 2000 de euro net, lunar.

In acelasi timp, 18% dintre respondenti ar pleca doar pentru un salariu cuprins intre 2.000 si 3.500 de euro net, lunar, iar 4% dintre respondenti au asteptari salariale de peste 3500 de euro net, lunar.
Sursa foto: Freedigitalphotos.net