Debenhams

DebenhamsMagazinele Debenhams din Romania urmeaza de asemenea sa se inchida. Omul de afaceri Octavian Radu, care in ultimii ani a renuntat si la alte branduri de fashion din portofoliu, cum ar fi Aldo, a declarat pentru ZF.ro ca unul dintre motivele inchiderii Debenhams este si extinderea agresiva a unor branduri ca H&M.

Kiabi

KiabiIn vara anului trecut retailerul de fashion francez Kiabi a anuntat ca iese de pe piata din Romania, ca urmare a scaderii drastice a vanzarilor din 2011.

Francezii care au intrat in 2009 pe piata romaneasca nu au vazut perspective de crestere pe termen mediu.


Staff Collection

Staff CollectionStaff Collection, firma care a creat brandul House of Art, una dintre primele marci de articole vestimentare din Romania anilor '90, a intrat anul trecut in insolventa. Compania, care are una dintre cele mai extinse retele de magazine, este in prezent in reorganizare, magazinele fiind inca operationale.

Corssa SRL

Corssa SRLCorssa SRL este companie sora cu Staff Collection. Practic, productaorul si retailor local de colectii opera prin Corssa magazinele Fox, Levi's si Eponge.

Esprit

EspritLa sfarsitul lui 2011, magazinele Esprit s-au inchis. Esprit facea parte din portofoliul AAV Group, companie detinuta de Vicentiu Zorzolan, fost partner de afaceri al lui Octavian Radu. Inainte de inchiderea Esprit, insa, Zorzolan vandute compania catre Octavian Radu.