1 / 6

Adrian Florea: Liderul nu-si lasa echipa sa se ascunda in spatele justificarilor

Oamenii dezvolta in special din perioada scolii o serie de "harti mentale", adica o serie de cai rapide prin care stiu sau cred ca stiu cum se fac lucrurile, a declarat Adrian Florea, managing partnet al firmei de training Trend Consult, in cadrul evenimentului Leadership Summit 2013.

Potrivit acestuia, in realitatea actuala toti oamenii isi doresc succesul sub diverse forme, in cariera, in familie sau in orice alt domeniu, iar sursa acestui succes este un rezervor de vise, de sperante, care trebuie continuate cu actiuni in vederea indeplinirii lor.

"Visul nu se transforma in succes daca nu te apuci sa si faci ceva in acest sens, iar visul are rol de a alimenta motorul actiunii care te duce catre succes. Hartile mentale insa se pun uneori in fata motorului care alimenteaza actiunea ce poate duce la implinirea visul", a explicat el.

Florea a dat exemplu oamenilor aflati in jurul varstei de 40 de ani, care "ajung sa nu mai faca nimic pentru ca au o justificare sa nu o faca".

"De ce sa intru in antreprenoriat? Cine imi garanteaza succesul? Mai bine raman la locul meu de munca, iar din salariu cel putin imi pot plati ratele", exemplifica Adrian Florea gandirea celor in care hartile mentale sunt prezente in luarea deciziilor.

El spune ca aici intervine rolul liderului, cel care care trebuie sa se asigure ca oamenii nu doar viseaza, ci se ridica de pe scaun si actioneaza.

"Liderul este cel care nu lasa oamenii sa se ascunda in spatele justificarilor si nu ii lasa sa renunte la vise. Liderul poate sa puna in functiune «pompa» ce porneste motorul, cel care scoate oamenii din inertie si ii readuce in zona de dorinte si planuri pentru ca mai apoi sa si actioneze in acest sens", a explicat Adrian Florea.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri