Cel mai dinamic serviciu al anului

Cel mai dinamic serviciu al anului

Premiul “Cel mai dinamic serviciu al anului” acordat noii generatii a fost castigat de Transporturban.ro. La acesta categorie nominalizarile au fost Star Taxi, Gropometru si Transporturban.ro.

"Este un proiect care a atras un investitor, compania Simplus, si in care ii avem parteneri pe cei de la Vodafone si Google. Principalul plan este sa dezvoltam servicii, iar Transporturban.ro sa fie exportat si in strainatate", a declarat la ridicarea premiului Tudor Iliescu, unul dintre fondatorii Transporturban.ro.

Premiul “Cel mai dinamic serviciu al anului” acordat generatiei experimentate a fost castigat de mobilPay Mastercard mobile, care a concurat cu serviciul de televiziune prin satelit (DTH) Orange TV si pachetele de Internet, de 500Mbps si 1.000 Mbps, de la RCS&RDS.

"Realistic, cred ca vor mai fi 10-20 de ani pana cand vom ajunge sa nu mai platim cash. Mai important este cand incepem insa sa facem acest lucru si nu cand se termina procesul. Noi, prin lansarea acestui serviciu, am fost mai mult un catalizator", a afirmat, Gabriel Ghita, business development manager in cadrul Mastercard Europe.

Tranzactia anului 2013

Tranzactia anului 2013

Premiul “Tranzactia anului 2013” acordat noii generatii a fost castigat de Kinecto – Aegis Media. La aceasta categorie a mai fost nominalizat Avocatnet – 3TS.

"A fost un an complicat cu multe starturi false in piata de M&A", a declarat Florin Vasilica (foto), partener E&Y, cel care a inmanat premiul "Tranzactia anului 2013" dedicat noii generatii de business.

Premiul “Tranzactia anului 2013” acordat generatiei experimentate a fost castigat de Avangate – Francisco Partners, care a concurat cu Bricostore-Kingfisher si Raiffeisen Bank - Citibank Romania.

"Vom vedea ce urmeaza. Sunt convinsa ca vom gasi ceva interesant de facut in continuare", a declarat Carmen Sebe (foto jos), directorul operational al Avangate, dupa primirea distinctiei, raspunzand la o intrebare adresata de avocatul Gabriel Zbarcea, cel care a oferit premiul pentru Tranzactia Anului la categoria companii experimentate in cadrul Galei Wall-Street.ro.

Compania anului in ecommerce

Compania anului in ecommerce

Premiul “Compania anului in ecommerce” acordat noii generatii a fost castigat de Miniprix. La aceasta categorie au mai fost nominalizate 2parale si Oil Energy Trading.

"Credem ca oportunitati majore se afla in afara UE - exemplu sta succesul companiei in Republica Moldova. Vrem sa facem din Miniprix o companie cu renume international", a comentat, la primirea distinctiei, Ana Maria Cristina (foto sus), directorul executiv al companiei.

Premiul “Compania anului in ecommerce” acordat generatiei experimentate a mers catre eMag.ro, in urma concurentei cu Carrefour.ro si Elefant.ro.

Radu Apostolescu (foto jos), vicepresedinte eMag, a amintit in scurtul sau discurs de succesul inregistrat de companie de Black Friday cand a vandut peste 60 de masini pe Internet, dar si de Wall-Street.ro care a fost singurul cotidian care, in premiera, a transmis LIVE evenimentul anului in eCommerce.

Managerul anului 2013

Managerul anului 2013

Premiul “Managerul anului 2013” acordat noii generatii a fost castigat de Tadeusz Kuropatwinski, general manager XTB Romania. La aceasta categorie au fost nominalizati si Dorin Pena, director general Cisco Romania si Daniel Truica, CEO Vola.ro.

Premiul a fost inmanat lui Tadeusz Kuropatwinski de catre Cristina Savuica, sefa companiei de recrutare Lugera.

"Multumesc, sunt onorat pentru distinctia primita si multumesc intregii mele echipe. (...) Educatia in domeniul pietelor financiare va fi obiectivul nostru principal in 2014, an in care vom investi in acest domeniu un milion de euro. Romania este un loc extraordinar, iar eu cred cu tarie in aceasta piata, care are nevoie de mai multi profesionisti in domeniul pietei de capital", a declarat Tadeusz Kuropatwinski.

In schimb, premiul “Managerul anului 2013” pentru generatia experimentata a fost castigat de Severina Pascu (foto) – CEO UPC Romania si Ungaria, in urma concurentei cu Vlad Bog, HR Microsoft si Claudiu Soare, CEO Holcim Serbia.

Premiul a fost inmanat de catre Viorel Panaite, managing partner Human Invest, furnizor de servicii de formare profesionala, managerului de HR al companiei UPC, Celesta Padineanu, in numele Severinei Pascu.

"Multumesc pentru premiu. Severina Pascu este un lider autentic si managerul care a reusit sa puna in echilibru familia si munca, aducand munca acasa si spiritul familiei la munca", a spus Padineanu.

Severina Pascu are doi copii, iar in august anul acesta a preluat functia de CEO al UPC si pentru filiala din Ungaria.

Cea mai activa companie in strainatate

Cea mai activa companie in strainatate

Premiul “Cea mai activa companie in strainatate” pentru generatia noua a fost castigat de Visual Fan (Allview). Totodata, au fost nominalizate companiile Iquest si IT Six.

"Viziunea noastra a fost mereu sa ne intreptam si catre pietele externe si vom continua sa facem acest lucru in continuare. Multumesc Wall-Street si juruiului si participantilor prezenti la aceasta gala", a declarat Lucian Peticila (foto sus), fondatorul Visual Fan.

Premiul “Cea mai activa companie in strainatate” a fost acordat generatiei experimentate a fost castigat de Bitdefender, care a concurat cu Musette si Prospectiuni.

"Suntem onorati pentru primirea acestui premiu. BitDefender este o companie din Romania, condusa de romani dar cu o viziune globala. Este o dovada clara a faptului ca o companie din Romania poate sa ajunga sa se dezvolte pe piata mondiala", a declarat Ciprian Istrate (foto jos), director pentru marketing la nivel global in cadrul Bitdefender.

Economistul anului 2013

Economistul anului 2013

Premiul “Economistul anului 2013” acordat noii generatii a fost castigat de Vlad Muscalu, economistul-sef al ING Bank. Nominalizarile au fost Cristian Paun, Lucian Isar si Vlad Muscalu.

Premiul “Economistul anului 2013” acordat generatiei experimentate a fost castigat de Valentin Lazea (foto), economistul-sef la BNR, care a concurat cu Daniel Daianu si Lucian Croitoru.

Intrebat despre o declaratie mai veche a sa in care prognoza ca Romania va reusi sa prinda media europeana in ceea ce priveste PIB per capita in 23 de ani, Valentin Lazea a raspuns in gluma ca "un pesimist este un optimist dezinformat".

"Sa consideram ce a fost bun anul acesta in macroeconomie si anume propensiunea pentru export. Daca o sa fim priviti in continuare ca o piata de desfacere, nu o sa ne fie bine", a mai spus Lazea la discursul de inmanare a premiului.

Omul anului pe Facebook

Omul anului pe Facebook

Premiul “Omul anului pe Facebook” acordat noii generatii a fost castigat de Florin Citu. La acesta categorie au fost nominalizati si Cristi China Birta si Mirel Palada, iar premiul a fost acordat de Cristian Manafu, partener Evensys.

“Ni s-a parut foarte relevanta prezenta lui Florin CItu pe Facebook dintr-un simplu motiv. Facebook este un loc al socializarii si al expunerii parerilor personale, iar Florin este foarte pe faza, are un stil savuros, are si un blog, completeaza foarte mult comunicarea pe Facebook cu analizele de pe blog”, a spus Cristian Manafu, specialist new media.

Cel mai bun comunicator din economie

Cel mai bun comunicator din economie

Premiul “Cel mai bun comunicator din economie” acordat noii generatii a fost castigat de Ionut Dumitru (foto), economistul-sef al Raiffesen Bank si presedintele Consiliului Fiscal.

Intrebat cum va arata economia in 2014 la decernarea premiului, Dumitru a precizat ca se asteapta ca agricultura sa fie in continuare motorul de crestere al acesteia si in anul urmator.

"Anul 2014 va depinde intr-o mare masura de ce se va intampla cu agricultura si ce suprize ne va rezerva aceasta. Avem mult de munca in economie. Nu trebuie sa ne imbatam cu apa rece – agricultura ne poate ajuta, dar ne poate trage si in jos. Trebuie sa nu uitam de fondurile structurale", spune economistul-sef al Raiffensen Bank.

La categoria “Cel mai bun comunicator din economie”, premiul acordat generatiei experimentate a mers la Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului Bancii Nationale Romane, Mugur Isarescu.

Consilierul guvernatorului BNR a precizat ca in acest moment s-a incheiat primul ciclu al crizei si ca ne pregatim sa intram intr-o a doua etapa a acesteia.

"Sper ca daca agricultura ne va ajuta, anul 2014 va fi mai bun. Criza a intrat in etapa de tranzitie, in acest moment s-a terminat un ciclu al acesteia, il asteptam pe urmatorul pentru a vedea ce urmeaza”, a spus Vasilescu la decernarea premiului de "Cel mai bun comunicator din economie".

Cartea anului 2013

Cartea anului 2013

Premiul “Cartea anului 2013” acordat noii generatii a fost castigat de "Capitalismul. Logica Libertatii", sub semnatura a cinci autori - Cosmin Marinescu (coordonator), Bogdan Glavan, Gabriel Staicu, Marius-Cristian Pana si Octavian-Dragomir Jora.

Intrebat «care-i logica libertatii?», Bogdan Glovan a explicat ca "logica libertatii recurge din faptul ca daca sau cand suntem liberi sa facem ceea ce ne dorim in viata devenim mai prosperi, mai bogati si mai fericiti".

Pe lista nominalizarilor au mai fost “Musai List” (de Octavian Pantis) si “Economia pe intelesul tuturor” (de Lucian Anghel).

Premiul “Cartea anului 2013” acordat generatiei experimentate a fost castigat de “Sfarsitul reglementarii si ultimul reglementator”, scrisa de Lucian Croitoru (foto), consilier al Guvernatorului BNR.

Lucian Croitoru a declarat cu privire la reglementarea romaneasca ca "urmeaza in prezent cursul tendintei la nivel mondial. Din pacate, in opinia mea nu se indreapta in directia cea buna, va fi o mare problema pentru cresterea economica in urmatorii 20-30 de ani ceea ce nu este bine. Am scris aceasta carte din dorinta de a arata ca in timpul unei crize apar foarte multe iluzii, apar foarte multi oameni care se uita cu sperante la ele si apar foarte multi care vand iluziile respective. Cartea aceasta doreste sa atraga atentia ca foarte multe din asa-numitele imbunatatiri care se aduc astazi nu sunt inteligente, ci sunt mai degraba iluzii."

Aceasta carte a concurat cu lucrarile “Biletul de iesire din criza” (de Adrian Vasilescu) si “Cand finantele submineaza economia si corodeaza democratia” (de Daniel Daianu).

Antreprenorul anului 2013

Antreprenorul anului 2013

Premiul “Antreprenorul anului 2013” acordat noii generatii a fost castigat de Bobby Voicu, co-fondatorul Mavenhut, companie de jocuri online. Pe lista nominalizarilor au mai fost George Lemnaru, actionar majoritat la Green Horse Games si Cristian Logofatu, proprietarul Bittnet Systems.

Elvis Apostol, cofondator Mavenhut, a fost cel care a primit premiul spunand ca planurile pentru perioada urmatoare vizeaza extinderea pe mai multe platforme. Compania se numara deja printre primii 100 de dezvoltatori de jocuri pe Facebook.

"A fost un efort de echipa, fiecare dintre noi a participat la rezultatul final. Planurile noastre vizeaza extinderea pe mai multe platforme. Vrem sa transformam jocurile clasice, destinate unui singur jucator, in jocuri care pot fi savurate de mai multi jucatori", a declarat Apostol.

Premiul “Antreprenorul anului 2013” acordat generatiei experimentate a fost castigat de Radu Georgescu, fondatorul al companiei Gecad Net, urma concurentei cu Mircea Tudor, directorul MB Telecom si Liviu Dragan, actionar la Total Soft.

"Toata lumea m-a intrebat anul acesta de ce imi vand afacerile. Mi se pare atat de misto sa creezi ceva incat nu ma pot abtine. E minunat ca acel ceva la care te-ai gandit tu intr-o noapte si ai creionat pe o hartie se transforma in ceva pentru care altcineva este dispus sa dea banii. Imi pare bine si ca tinerii sunt adusi in prim plan, inseamna ca oamenii poate s-au saturat sa ii vada peste tot pe veterani", a afirmat Radu Georgescu.