Cora

Cora

Reteaua franceza de retail Cora a deschis anul acesta trei magazine, dintre care cele mai importante proiecte fiind hipermarketul din Ploiesti (o investitie de 6,1 mil. euro) si centrul comercial din Constanta, care cuprinde o galerie comerciala si un hipermarket (un proiect de 58 mil. euro).

Pentru anul viitor, Cora are in plan alte doua proiecte, un nou hipermarket in Bucuresti, in centrul comercial Victoria City, unde investitia va fi pana in 10 milioane de euro, si inceperea constructiei centrului comercial din Brasov (investitiei de circa 70 milioane euro - n.r.).

cora Romania a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 1,6 miliarde lei (359 milioane euro), in crestere cu 6% comparativ cu 2011, pe fondul deschiderii a doua noi magazine. In schimb, profitul net al retailerului a scãzut anul trecut cu 38,5%, la 24,5 milioane lei (5.5 milioane euro).

Kaufland

Kaufland

De la inceputul anului, Kaufland Romania a deschis opt magazine noi, in Pascani, Falticeni, Radauti, Galati, Petrosani, Ploiesti si Bucuresti.

Compania a creat pana in prezent peste 12.000 de noi locuri de munca directe in Romania, la sediul central in Bucuresti, in magazinele deschise, precum si la centrele logistice situate in parcul Industrial Ploiesti si Turda.

Kaufland este cel mai mare retailer din Romania dupa valoarea vanzarilor, depasind Metro Cash&Carry si Carrefour. Anul trecut, hipermarketurile cu profil discount au avut o cifra de afaceri neta de 6,4 miliarde lei (1,4 miliarde euro), in crestere cu 15% fata de 2011, si un profit net de 274,5 milioane lei (61,6 milioane euro), cu 64% mai mare.

Penny Market

Penny Market

Rewe Romania a deschis noua magazine Penny Market in cursul lunii decembrie, dupa ce retailerul german a deschis in primele 11 luni ale acestui an cinci unitati Panny Market si un magazin XXL Mega Discount. In urma celor noua deschideri, numarul magazinelor Penny Market va ajune la 149 de unitati in Romania. Rewe Romania opereaza, de asemenea, 7 magazine XXL Mega Discount.

Rewe Romania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de aproape doua miliarde de lei, crestere cu 10% fata de anul precedent.

Billa

Billa

Anul acesta retailerul Billa, partea a grupului german Rewe, a deschis zece noi magazine, intrand si in orase in care nu era prezent pana acum – Pitesti, Cernavoda sau Rasnov. Compania a mai deschis magazine in Constanta, Brasov, Timisoara sau Iasi.

Focusul pentru anul viitor vor fi locatiile pe suprafete mai mari, de 1.000-1.500 mp, explica CEO-ul companiei. 2014 va veni cu cel putin 10 noi locatii, reprezentand aproximativ 400 de noi angajati, ceea ce va urca numarul personalului la 3.900 de salariati.

Lidl

Lidl

Lidl a deschis de la inceputul acestui an 14 magazine, reteaua sa ajungand la 169 de locatii. In aceste conditii, ritmul de expansiune al retailerului s-a injumatatit fata de 2012 cand compania a deschis 26 de magazine.

Lidl are in prezent mai mult de 3.500 de angajati in reteaua de magazine, centrele regionale de distributie si in sediul central.

Carrefour

Carrefour

Carrefour opereaza in prezent in Romania patru formate de magazine, cu un total de 157 de magazine: 25 hipermarketuri “Carrefour”, 75 supermarketuri “Market”, 56 magazine de proximitate “Express” si un magazin online.

La Doi Pasi

La Doi Pasi

Retailerul german Metro Cash&Carry Romania a ajuns la o retea de peste 670 de magazine sub brandul "LaDoiPasi", la finalul lunii noiembrie, concept lansat pe piata locala in luna martie 2012 si care se adreseaza micilor comercianti. Formatul LaDoiPasi este prezent de asemenea in Bulgaria, Polonia, Serbia, Ucraina si Rusia.

Metro Cash & Carry Romania, parte a Metro Cash & Carry International, a intrat pe piata romaneasca in octombrie 1996, prin deschiderea primului centru de distributie, in Bucuresti. Reteaua numara in prezent 32 de magazine in 24 de orase.

Profi

Profi

Retailerul Profi a deschis anul acesta 60 de magazine si a inchis alte patru, afacerile urmand sa creasca peste estimarile initiale, de 20%. Reteaua Profi va depasi pana la finalul anului 200 de unitati.

Retailerul este detinut de fondul de investitii Enterprise Investors si opereaza trei concepte de magazine: Profi, Profi Mall si Profi City.

Mega Image

Mega Image

De la inceputul acestui an Mega Image s-a extins cu 104 de supermarket-uri: 37 sub brandul Mega Image, 66 sub brandul Shop&Go si un magazin sub brandul AB Cool Food. In acest context, compania a angajat peste 3.600 de persoane in sediul central si in magazine.