Magazine de articole sportive de iarna

Magazine de articole sportive de iarna

Fara zapada sau frig, ski-urile, claparii, placile de snowboard ar ramane in rafturi pana la primavara, cand vanzatorii ar fi nevoiti ori sa le depoziteze pentru viitoarea iarna, ori sa le vanda la reduceri.

Din fericire, odata cu venirea frigului si a zapezii abundente, resellerii de profil jubileaza.

"Industria in care activam tot timpul depinde de ninsoare", comenteaza, pentru Wall-Street.ro, Marius Dutu, manager de proiect la magazinul de profil Himalaya. "Estimam ca odata cu ninsoarea, vanzarile de ski-uri, clapari si echipamente de alpinism pentru iarna, precum pioletii de gheata, o sa creasca cu cel putin 40-50%", continua el.

Magazine de haine de iarna

Magazine de haine de iarna

Cu o pondere similara cresc si vanzarile de haine de iarna - fie ei bocanci, cizme sau manusi, sosete, geci si pulovere.

Este de ajuns sa treci prin magazine pentru a vedea cum cozile "se ingroasa" la raioanele cu haine groase si cum reducerile cresc la cele unde sunt preponderent haine subtiri.

Producatori de antigel si reselleri de antigel

Producatori de antigel si reselleri de antigel

La nivel industrial, venirea frigului nu creste in mod consistent vanzarile, intrucat companiile se asigura ca au solutiile necesare din timp, inca din luna august, spune Roxana Ilie, director de marketing la producatorul de antigeluri Laborex SRL.

"Se simt insa cresteri in ceea ce priveste livrarile catre persoane fizice - sunt romani care cumpara mai mult antigel acum pentru masini, de exempu", mai spune ea.

Producatori si reselleri de cauciucuri si lanturi de iarna

Producatori si reselleri de cauciucuri si lanturi de iarna

Legislatia prevede ca atunci cand circuli cu masina pe drumuri publice sa ai anvelope de iarna - citeste aici mai multe. Legea tine cont de starea drumurilor si, avand in vedere ca aproape toate strazile din Romania sunt acoperite in prezent de zapada, nu poti iesi cu masina la drum fara anvelope de iarna.

Acest lucru da de lucru atat service-urilor auto cat si celor care vand anvelope si lanturi pentru iarna. A avea de lucru inseamna, automat, mai multi bani in buzunarele patronilor.

Reparatorii de tevi si calorifere

Reparatorii de tevi si calorifere

La temperaturi de -5 grade, -7 grade celsius, tevile de suprafata incep sa inghete. Daca temperatura scade si mai mult, spre -15 grade, exista neplacuta posibilitate ca acestea sa se fisureze, mai ales in zone parasite, case, vile.

"La bloc se sparg mai putin, dar exista situatii in care suntem chemati, mai ales la blocurile vechi, nerenovate", spune un reprezentant al Reparatot.ro. "Mult mai des avem treaba in aceasta perioada pentru a pregati instalatii termice, calorifere si sa reparam tevi sparte la case", mai spune el.

Reprezentantul business-ului spune ca, in cazul blocurilor, e mai greu sa se lucreze la calorifere deoarece ar trebui degajata apa si in noua din zece cazuri, "ca la romani, administratorul nu-si da acordul". Cu toate acestea, cererea de mesteri in perioada aceasta creste simtitor.

RADET/Apa Nova/CEZ/GDF Suez Energy

RADET/Apa Nova/CEZ/GDF Suez Energy

Frigul, vrem nu vrem, ne obliga sa dam drumul la calorifere, aragaz, centrale termice si asa mai departe. Undeva, la caldura, fara doar si poate, manageri ai unor companii precum RADET, Apa Nova, CEZ, GDF Suez isi freaca mainile - si nu pentru ca s-ar incalzi, ci pentru ca incep sa curga bani mai multi in "rezervoarele" lor.

Iarna, facturile la caldura si apa cresc cu 20-30% fata de o luna normala, ajungand si la sute de lei/apartament.

Companiile de taximetrie au mai multe comenzi

Companiile de taximetrie au mai multe comenzi

Zapada grea ii face pe romani sa renunte la a-si scoate propriile masini din parcare sau chiar a se indrepta, prin nameti, catre statiile de autobuz.

Reprezentanti ai companiilor de taximetrie spun ca numarul comenzilor telefonice a crescut in weekend, desi taxi-urile inainteaza, de asemenea, mai greu prin nameti.

Turismul montan

Turismul montan

Lipsa zapezii din statiunile montane si temperaturile crescute, care fac imposibila producerea zapezii artificiale, au redus cu 70-80% numarul turistilor afllati la munte in luna ianuarie fata de anul trecut, producandu-le hotelurilor si restaurantelor pierderi de peste 1 milion de euro pe zi, declara George Copos, proprietarul a trei hoteluri si al unei firme de transport pe cablu in Poiana Brasov.

"Problem solved", vorba englezului. Cantitatea de zapada este mai mult decat suficienta, vremea este perfecta pentru ski - timp si bani sa fie. Si locuri de cazare.
Ramane de vazut la finalul sezonului ce profit vor face agentiile de turism, hotelurile si vilele de pe Valea Prahovei si nu numai.

Romanii mananca la domiciliu

Romanii mananca la domiciliu

Numarul comenzilor de mancare la domiciliu cresc direct proportional cu scaderea temperaturii de afara si a grosimii stratului de zapada.

In cazul Foodpanda de exemplu, cresterea a fost destul de mare:

„Vremea din ultimele zile, si in special cea din week-end, a determinat tot mai multi oameni sa evite iesirile la supermarket sau la restaurant, astfel ca multi dintre ei au preferat sa apeleze la serviciile de livrare de mancare. Prin urmare, numarul comenzilor de mancare inregistrate pe platforma foodpanda a crescut cu 50% in aceasta perioada fata de media obisnuita si ne asteptam sa creasca in continuare, daca vremea nu se va imbunatati”, a spus Dan Macarie, country manager al platformei.

Vanzatorii de solutii de deszapezire

Vanzatorii de solutii de deszapezire

Firmele sunt obligate prin lege, similar cu asociatiile de locatari, sa degajeze zapada din fata cladirilor unde au sediul/locuiesc. Si, desi multi aleg metoda stramoseasca, sa dea zapada la o parte cu forta muschilor si cu lopetile, multi aleg solutii de deszapezire.

"Odata cu ninsorile din aceasta perioada, ne asteptam sa creasca considerabil cererea de astfel de solutii, mai ales din partea persoanelor fizice", comenteaza un reprezentant al magazinului de profil Antifrost.ro.