1 / 6

Stefan Gadola: Nu e bine sa vopsesti gardul inainte de o tranzactie

Un exit de succes: "Am infiintat firma in 1990 alaturi de doi prieteni. Nu ne-am gandit ca vom face exit vreodata. Nu ne-am gandit nici acum 5 ani sa vindem, afacerea mergea frumos, iubeam firma, eram implicati, si in concedii ne gandeam tot la firma. Era exclus sa lasam copiilor compania, intrucat sunt foarte diferiti. Ca si concept, firmele nu se vand, ci se cumpara. Si a venit cumparatorul, prima data in urma cu 5 ani, cand ne-a contactat o firma puternica de investitii. In primele momente am zambit, insa propunandu-ne o oferta avantajoasa, ne-au pus pe ganduri. Am negociat 8 luni, aproape am incheiat afacerea, aveam cumparata sampania insa am gasit anumite conditii care nu ne avantajau. (...) Intr-o tranzactie fiti foarte sinceri si corecti. E greu sa pacalesti un investitor. E si urat ca dupa semnarea certificatului de casatorie sa afle ca il inseli cu cineva. E important sa arati bine la o tranzactie, dar nu e bine sa vopsesti gardul inainte de un deal. Recomand sa aveti un consultant legal si financiar, care va vor ajuta sa aveti un contract solid si sigur", afirma Stefan Gadola, fondatorul EnergoBit, business de peste 170 mil. euro.


Noi investitii: Strategia mea si a celor doi copii este diversificarea. Avem investitii in eoliene, microhidrocentrale. Insa aici avem un cadru legislativ instabil. Ne mai gandim la agricultura si la afaceri in retail, bursa, produse bancare. Simt ca e foarte greu sa decizi unde sa investesti si sa ai o siguranta. De aceea mizam pe diversificare, pentru a reduce riscurile.


2015, sub lupa: Cred ca vor fi mai multe tranzactii peste un an, exista un potential de crestere in economia romaneasca. Cred ca in industria alimentara vor fi tranzactii ce se vor intampla probabil peste un an.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri