1 / 6

Bulgaria: concurenta puternica intre Mr. Bricolage, Praktiker si BauMax

Mr. Bricolage – 10 magazine


Mr. Bricolage este cel mai mare retailer DIY din Bulgaria dupa numarul de magazine. Compania franceza a deschis primul magazin de profil pe piata vecina in anul 2000, in Sofia, pentru ca in prezent sa detina un numar de 10 unitati in orase precum Plovdiv, Varna, Blagoevgrad, Burgas, Pleven, Ruse si Dobrich. In Sofia, Mr. Bricolage detine un numar de trei magazine.


Praktiker – 9 magazine


Praktiker este al doilea cel mai mare lant de bricolaj din Bulgaria ca numar de magazine, cu o retea care numara 9 unitati pe intreg teritoriul tarii vecine. Praktiker detine doua magazine in Sofia si cate un magazin in orasele Burgas, Pleven, Plovdiv, Ruse, Stara Zagora, Varna si Veliko Tarnovo.


La inceputul acestui an operatiunile Praktiker Bulgaria (Praktiker EOOD) au fost vandute catre Videolux Holding AD


BauMax – 8 magazine


BauMax ocupa pozitia a treia in topul celor mai mari retaileri de bricolaj in Bulgaria din punctul de vedere al numarului de magazine, cu 8 unitati. Primul magazin de bricolaj al austriecilor de la Baumax, deschis pe teritoriul Bulgariei, a fost in anul 2008, la doi ani dupa intrarea retailerului pe piata din Romania.


Conform datelor companiei de cercetare PMR, furnizate WALL-STREET.RO , Baumax este cel mai mare retailer din Bulgaria, cu venituri care in 2012 s-au ridicat la circa 40 – 45 milioane de euro. Lantul austriac de magazine de bricolaj bauMax a anuntat la inceputul acestei toamne ca si-a vandut si magazinele din Bulgaria catre investitorul local Haedus JSC.


Pe langa prezenta Mr. Bricolage, Praktiker si BauMax, pe piata de bricolaj din Bulgaria mai opereaza si branduri precum Alati, Bauhaus, Bauzentrum, Chechosan, GS Stroymarket, Krez, Mal Muk, Masterhaus, Praktis sau TeMAX.


Foto: mr-bricolage.bg

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri