1 / 7

Omer Susli preia operatiunile Praktiker februarie 2014

Anul 2014 a inceput puternic pe piata de bricolaj, in luna februarie omul de afaceri de origine turca Omer Susli a achizitionat operatiunile nemtilor de la Praktiker in Romania. Praktiker a anuntat in mod oficial tranzactia in cursul zilei de 24 februarie, brandul de bricolaj intrand astfel in portofoliul Search Chemicals, o companie romaneasca infiintata in anul 2003, si aflata in proprietatea omul de afaceri Omer Susli.


Grupul german s-a confruntat in ultimii ani cu dificultati, astfel ca la finele anului 2011 a anuntat ca va inchide magazine in Germania, ca renunta operatiunile de pe piata din Albania si ca are in vedere evaluarea operatiunilor internationale. In 2012, compania austriaca de inverstitii Maseltov, cel mai mare actionar al grupului german Praktiker, a comunicat ca vrea ca retailerul de bricolaj sa se retraga din Europa de Est.


Planurile lui Susli la Praktiker: 45 de magazine in urmatorii ani


Praktiker, candva liderul pietei locale de bricolaj, companie ale carei afaceri au cunoscut un declin puternic in plina criza, ajungand ca anul trecut sa ocupe pozitia a cincea in top, a primit o gura de oxigen o data cu achizitia operatiunilor de catre omul de afaceri turc Omer Susli, care are planuri mari cu reteaua de bricolaj in urmatorii ani pe piata.


Omul de afaceri si-a intrat rapid in drepturi si inca din primavara anului a demarat o campanie agresiva de promovare a brandului Praktiker pe piata, iar in toamna a inaugurat primul magazin de la preluarea operatiunilor companiei, in Targu Jiu, un spatiu de circa 4.000 mp, care a necesitat o investitie de circa 1,5 milioane de euro.


Omer Susli si-a propus ca in urmatorii ani sa ajunga la 45 de magazine la nivelul intregii tari, asta dupa ce retailerul detine in prezent un numar de 28 de unitati in Romania.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri