1 / 8

SpaceX

Elon Musk, un antreprenor miliardar, care a contribuit la dezvoltarea altor companii revolutionare, precum Tesla Motors si PayPal, a infiintat SpaceX in 2002 cu obiectivul de a reduce considerabil costurile de lansare ale misiunilor spatiale, pentru ca misiunile umane spre Marte sa devina posibile si la costuri permisibile. SpaceX intentioneaza sa isi testeze pentru prima data racheta care va fi folosita in timpul misiunii spre Marte - o versiune modernizata a lansatorului greu Falcon 9, folosit in misiunile actuale - in a doua jumatate a acestui an


SpaceX a intrat recent in istoria misiunilor spatiale, reusind coborari lente, controlate, la punct fix - atat pe o platforma marina, cat si pe uscat - a unui etaj al lansatorului Falcon 9. Reusita companiei SpaceX reprezinta un element cheie in reducerea costurilor de lansare, prin dezvoltarea unor lansatoare reutilizabile. In prezent, SpaceX asigura misiuni de tip cargo cu ajutorul capsulei sale Dragon la bordul Statiei Spatiale Internationale (ISS), in virtutea unui contract incheiat cu NASA, in valoare de 2 miliarde de dolari.


SpaceX isi va moderniza, de asemenea, capsulele Dragon pentru ca acestea sa poata sa transporte astronauti. Un prim test al noii capsule Dragon, cu echipaj uman la bord, spre ISS, va avea loc in 2017, in virtutea unui contract separat cu NASA, in valoare de 2,6 miliarde de dolari.


L Galbraith / Shutterstock.com

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri