1 / 12

Liniste in Top 10

Daca anul trecut s-a inregistrat o crestere a pietei cu 20% ca urmare a exploziei segmentului de retail si a redresarii celui de spital, 2007 sta sub semnul unei majorari de 15%, in conditiile temperarii optimismului pe termen mediu, pe fondul intensificarii concurentei, a majorarii riscului derapajelor fiscale si a masurilor de reducere a preturilor.

In ciuda acestor fluctuatii, clasamentul primilor 10 mari jucatori ramane neschimbat, mici modificari aparand in topul producatorilor de pe locurile 10-20, potrivit datelor emise de Cegedim la sfarsitul celui de-al treilea trimestru al lui 2007.

Reprezentantii Cegedim estimeaza ca, in conditiile in care anuntatele modificari de preturi au fost amanate, piata va inregistra, pana la finele anului, o rata de crestere de 15%, mentinandu-se majorarea curenta.

Pentru anul viitor, se preconizeaza o scadere a ratei de crestere, catre 10%, in conditii normale.

“Valori inferioare se pot inregistra daca vom asista la o reducere combinata de preturi si turbulente postelectorale, insa este posibil sa mentinem rata de crestere curenta in conditiile in care unele decizii majore vor fi amanate pentru 2009”, au explicat oficialii din cadrul Cegedim.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri