1 / 6

IKEA, un business cu o evolutie peste asteptari

Producatorul suedez de mobila IKEA, care a intrat pe piata interna a mobilei anul acesta printr-o investitie de 25 de milioane de euro, a inregistrat in primele 6 luni ale anului vanzari de peste 40 de milioane de euro, estimand pentru anul fiscal care se incheie in august 2008 vanzari de peste 80 de milioane de euro.

Cu toate ca rezultatele obtinute au depasit cu 75% estimarile initiale si ca activitatea companiei a devenit profitabila, investitia initiala nu a fost amortizata. Daca o investitie tipica a grupului suedez este amortizata, in mod normal, in 5 ani, bunele perspective ale business-ului din Romania ii face pe oficialii companiei sa estimeze finalizarea amortizarii mai devreme cu un an, in 2011.

Dupa deschiderea, in martie anul acesta, a primului sau magazin din Romania in zona Baneasa din Capitala, marele producator de mobila se pregateste sa-si extinda reteaua de magazine peste tot in tara, orasele cu peste 300.000 de locuitori fiind primele vizate. Pana la sfarsitul lui 2008, producatorii vor sa inaugureze un al doilea magazin din Romania, care va avea o suprafata de 26.000 de metri patrati, similara celei din Baneasa.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri