1 / 8

Afaceri care infloresc odata cu piata constructiilor

Dezvoltatorii de proiecte rezidentiale si comerciale, agentii imobiliari si retailerii de materiale de constructii mizeaza anual pe cresteri de peste 30%, totul datorandu-se ritmului alert in care se construieste in Romania.

Exista business-uri care cresc odata cu piata constructiilor, care va spori anul acesta cu 30%. Aceste afaceri s-au dezvoltat in ultimii ani semnificativ gratie avansului proiectelor imobiliare si a cererii din piata, ca toaletele ecologice, companiile de amenajari, decoratiuni interioare si mobilier, birourile de arhitectura, furnizorii de utilaje si autovehicule necesare constructiilor etc, aceasta fiind o parte din ele.

Desi dependenta de sectorul amintit nu este una exclusiva, ea devine un factor de interes care influenteaza estimarile business-urilor la milioane de euro si uneori cresteri de minim 50%, peste media pietei. In fond, faptul ca frenezia constructiilor va continua cel putin cinci ani de acum incolo este un fapt imbucurator pentru cei care si-au cladit afacerile in jurul avansului imobiliar din ultimii ani.

Majoritatea producatorilor autohtoni s-au grabit deja sa anunte extinderea capacitatilor de productie, fie ca vorbim de termopane, invelitori sau decoratiuni interioare, in timp ce jucatorii internationali au crescut importurile sau au ales Romania ca urmatoare destinatie de profit, iar oamenii de afaceri au speculat sansele de a intra in afacerile derivate din constructii. Intr-o tranzactie recenta, omul de afaceri Marius Ghenea a preluat 51% din pachetul majoritar de actiuni al producatorului roman de tigla metalica Viking Profil, anuntand investitii de un milion de euro.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri